Klaus ml. četl o vraždícím migrantovi v Německu a nevydržel. Slova plná znechucení

01.08.2019 20:19

V návaznosti na tragickou událost, která se stala v sousedním Německu na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, kde Eritrejec (40) shodil ženu s dítětem (†8) na koleje před přijíždějící vlak, poslance a šéfa nového hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího doslova děsí, jak se k této zprávě staví česká média. Vesměs ji totiž ignorují. Na sociální síti proto ujistil české občany, že jeho strana bude proti jakýmkoli ústupkům vůči EU ve věcech migrace. Jeho příznivci mu v komentářích neváhali vyjádřit svou podporu a důvěru.

Klaus ml. četl o vraždícím migrantovi v Německu a nevydržel. Slova plná znechucení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Německý policejní prezident Dieter Romann v úterý na tiskové konferenci uvedl, že Eritrejec (40), který v pondělí ve Frankfurtu nad Mohanem shodil ženu s dítětem (†8) na koleje před přijíždějící vlak, byl dokonce uváděn jako učebnicový příklad perfektní integrace. „Podezřelý se narodil v roce 1979 v Eritreji. Do Švýcarska přicestoval nelegálně v roce 2006. O dva roky později mu byl udělen azyl a muž se velmi dobře integroval,“ sdělil Romann.

Anketa

Čeští senioři prý podléhají tzv. ,,dezinformacím". Je to bezpečnostní hrozba?

8%
92%
hlasovalo: 18542 lidí

Co Eritrejce k takovému činu vedlo, není zatím jasné. Žena nakonec z kolejiště utekla, osmiletý hoch však nepřežil. Muž se snažil strčit pod vlak také 78letou ženu. Ta utrpěla zranění ramene, ale nespadla do kolejiště. Oběti a pachatel se pravděpodobně neznali. Na Eritrejce byl po celém Švýcarsku vydán zatykač. Podezřelému hrozí až doživotí. 

Tato hrůzostrašná zpráva unikla pozornosti jen málokoho, přesto to s jejím šířením mezi české občany naše média moc nepřeháněla, všímá si Václav Klaus mladší. Na sociální sítí Facebook v kontextu s tímto neinformováním vyjádřil silné obavy a také nesouhlas. Kdyby se něco takového stálo před deseti lety, je si jistý, že by o tom média psala minimálně měsíc.

Dnes však poslanec lamentuje nad zcela opačným přístupem českých médií. Některá z nich sice zprávu zveřejnila, o všem značná část ji prý ignoruje. Nahání se podle jeho slov spíš lidi na sociálních sítích, které to rozzuřilo a nějak se v afektu vyjádřili.

„Nechci žít v zemi, kde se budu já a moje děti v metru rozhlížet a vyhodnocovat nebezpečí. Za žádnou cenu. To radši budu o polovinu chudší,“ říká jasně šéf hnutí Trikolóra a slibuje, že jeho strana bude jako jedna z mála českých stran proti jakýmkoli ústupkům vůči EU ve věcech migrace. Připomíná zároveň, že řada ostatních stran možná říká to samé, ale doporučuje sledovat, jak reálně hlasují.

Přispěvatel do diskuse Lukáš Zídek souhlasil s tím, že je potřeba ve věcech migrace neustupovat ani o milimetr. Bezpečnost našich občanů Zídek považuje za jednu z nejdůležitějších priorit.

Klausovy postoje doslova nadchly i uživatelku Věru Vrzalovou. „Jste úžasný, věřím vám,“ nešetřila chválou na adresu šéfa nového hnutí Trikolóra, který podle jejích slov zastává názory normálně smýšlejících lidí.

Ani Oto Pospíšil si dle své reakce nehodlá zvykat na to, že policie se samopaly hlídá vánoční trhy, nebo se ohlížet, kdo za ním stojí na nástupišti. „Braňme normální Českou republiku,“ vyzývá.

V kontextu s tím pak Kubis Pokorný vzpomněl slova maďarského premiéra Viktora Orbána: „Nezajímají mě ilegální migranti, ale bezpečnost mé rodiny a mé země na prvním místě.“

Ani po nedávném případu, kdy došlo ke znásilnění dívky u Terezína cizincem, Jan Hamáček (ČSSD) žádná opatření nepřijal, připomněl Richard Jindra Jindra. „Jenom se mlčí a monituruje se ‚xenofobní‘ obyvatelstvo České republiky,“ dodal kriticky.

Opačného názoru, ohledně informování ze stran médií, byla Libuše Frantová se svou ironickou poznámkou, že „je třeba využít každé tragédie“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …