Klaus nesledoval Zemanův vánoční projev. Zbytečně prý porušil tradici

31.12.2013 14:06

Bývalý prezident Václav Klaus nesledoval vánoční poselství svého nástupce ve funkci Miloše Zemana. Soudí, že porušení tradice novoročních projevů a přesunutí prezidentovy řeči na Vánoce bylo zbytečné. Klaus to dnes novinářům řekl poté, co v sídle televizní stanice Prima předtočil svůj novoroční rozhovor.

Klaus nesledoval Zemanův vánoční projev. Zbytečně prý porušil tradici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

K obsahu Zemanova poselství se nechtěl Klaus vyjadřovat. Vnímá prý ale kritické ohlasy na řeč svého nástupce. Projev podle něj nebyl vizí a návodem, kam má země směřovat. Jeho samotného by prý v prezidentské funkci nikdy nenapadlo zrušit tradici novoročních projevů hlavy státu.

Klaus dnes novinářům neprozradil, co v předtočeném speciálním díle diskusního pořadu Partie pronesl. Využil prý pouze nabídky Primy i s ohledem na to, že v televizním éteru bude na Nový rok chybět tradiční prezidentský projev.

Zemanův projev lidé příliš kladně nehodnotí

Zeman své vánoční poselství pronesl 26. prosince. Jeho předchůdci hovořili vždy na Nový rok. Prezident však poukazuje na to, že tradice novoročních projevů je přežitkem z doby komunismu. Sám se hlásí k masarykovské první republice.

Politici jeho projev hodnotili převážně jako bilanční a nekonfliktní. Některým v něm ale chyběl pohled do budoucnosti. Mediální odborníci oslovení ČTK měli Zemanův projev za sebestředný. Prezidenta na internetu po jeho vánočním poselství většina lidí kritizovala. Více než čtyři pětiny příspěvků na českých zpravodajských serverech nebo sociálních sítích, které se týkaly Zemana, vyzněly negativně, uvedla po projevu společnost Yeseter Now.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…