Klaus představí novou knihu, novináři se budou ptát na velezradu

05.03.2013 6:34

Pro prezidenta Václava Klause bude dnes tisková konference k uvedení jeho nové knihy první příležitostí vyslovit se k pondělnímu rozhodnutí Senátu podat na něj ústavní žalobu pro velezradu. Prezident, jemuž funkční období skončí ve čtvrtek, žalobě čelí především kvůli své novoroční amnestii.

Klaus představí novou knihu, novináři se budou ptát na velezradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Na tiskové konferenci na Pražském hradě chce prezident představit knihu Rok desátý, která shrnuje jeho poslední rok působení ve funkci. Jejím vydáním završí Klaus cyklus deseti svazků, v nichž jsou rok po roce zachyceny všechny jeho projevy, články, texty přednášek, tisková prohlášení, rozhovory, ale i postřehy a zápisky ze zahraničních cest.

Důvodů je více

Odchod druhého českého prezidenta z funkce provází pondělní rozhodnutí Senátu podat Ústavnímu soudu žalobu pro velezradu. Důvodem je nejen lednová amnestie, ale například i Klausovo otálení s podpisem některých mezinárodních smluv či se jmenováním soudců. Soud by mohl rozhodnout do konce března.

Klaus se v pondělí k vývoji nevyjádřil. Jeho blízký spolupracovník Ladislav Jakl poznamenal, že dnešním rozhodnutím Senátu začala nová doba, kdy se budou soudně postihovat politické postoje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…