Klausi, věříme ti, říká čtvrtina lidí. Polovina uvedla opak

27.08.2013 11:01

Václav Klaus připustil, že uvažuje o návratu do politiky a média uvažují, s kterým politickým subjektem by to mohl realizovat, a snaží se odhadnout nálady občanů. Bulvární deník Blesk si objednal průzkum, aby zjistil, jak potencionální voliči vnímají bývalého prezidenta a jakou má šanci uspět ve volbách do Poslanecké sněmovny. Agentura SANEP zjistila, že zhruba 20 procent dotázaných jeho angažmá v politice vítá.

Klausi, věříme ti, říká čtvrtina lidí. Polovina uvedla opak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Proběhla první veřejná přednáška Institutu Václava Klause na téma Margaret Thatcherová

Václav Klaus je nejúspěšnější polistopadový politik. Nyní, poté co opustil funkci prezidenta, se opět mluví o jeho návratu. V čele ODS by ho rádo vidělo 6,1 procenta dotázaných, do Suverenity Jany Bobošíkové by jej poslalo 5,9 procenta a v čele nového politického uskupení si jej představuje 6,9 procenta dotázaných. Z průzkumu agentury SANEP pro Blesk vyplynulo, že jeho aktivní angažmá v politice ještě před volbami si přeje zhruba 20 procent voličů.

Dotázaní také odpovídali na otázku, zda má Václav Klaus jejich důvěru. Na ni záporně odpovědělo 57,7 procenta, ale ano řeklo 11,3 a spíše ano dalších 14,9 procenta dotázaných. Průzkum zveřejněný v deníku Blesk ukazuje, že pro návrat do vrcholné politiky Václava Klause není 76,3 procenta. Zároveň však ukazuje čísla, která jsou mnohem povzbudivější, zejména pokud by se z nich dalo usuzovat na volební výsledky. Pro návrat Václava Klause, a to do vrcholné politiky, se vyslovilo téměř dvacet procent dotázaných. Ti se sice rozcházejí v názoru, zda by tak měl udělat ve stávajícím politickém seskupeni, nebo naopak v čele nového subjektu. Důležité však je, že si jeho návrat přejí.


 

reklama

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …