Klausové, nechte Havlovo letiště na pokoji, je to světový hrdina. Dnes si vzpomenu na jeho narozeniny, napsal hned ráno kníže

05.10.2019 11:31

Karel Schwarzenberg rozcupoval nápad, jenž vzešel z Trikolóry Václava Klause mladšího – přejmenovat Letiště Václava Havla Na Letiště Karla Gotta. Prý nejde o nic menšího než o pomstu obou Václavů Klausů, staršího i mladšího, zesnulému prvnímu českému prezidentovi Václavu Havlovi.

Klausové, nechte Havlovo letiště na pokoji, je to světový hrdina. Dnes si vzpomenu na jeho narozeniny, napsal hned ráno kníže
Foto: Twitter
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se zlobí. Zlobí se, neboť je v Česku zneužíván smutný moment smrti, který také nedílně patří k životu.

Tentokrát se tak děje kvůli Karlu Gottovi, jenž opustil náš svět teprve před pár dny. Premiér Andrej Babiš (ANO) přišel s návrhem uspořádat slavnému zpěvákovi státní pohřeb, ale nakonec od něj upustil. Schwarzenberg nepochybuje, že návrh zazněl jen proto, aby si šéf největší vládní strany nahnal pár politických bodů.

Ještě horší však podle Schwarzenberga je nápad, s nímž přišli členové Klausovy Trikolóry – přejmenovat Letiště Václava Havla na Letiště Karla Gotta.

„Je pozoruhodné, že člen přípravného výboru hnutí Trikolóra navrhl, aby se pražské letiště už nejmenovalo Letiště Václava Havla, ale navrhl jeho přejmenování po Karlu Gottovi. Samozřejmě, stejně jako ve výše uvedených případech, nejde o poctu zmíněnému umělci. Jde především o trapnou pomstu obou Klausů našemu prvnímu českému prezidentovi,“ napsal Schwarzenberg na sociální síti Facebook.

Připomněl, že Václav Havel byl státníkem světového formátu, na jehož myšlenky odkazují lidé z mnoha koutů světa. Podle Schwarzenberga nedokážou otec a syn Klausovi přenést přes srdce, že je Havel i mnoho let po své smrti pořád ještě známým hrdinou boje za svobodu a demokracii, zatímco oni takto vnímáni nejsou.

„Využití nebohého Karla Gotta jako nástroj pomsty vůči Václavu Havlovi, který je pořád ještě slavnější než oni, je pouze mrzké. Jsem přesvědčen o tom, že by proti tomu sám Karel Gott protestoval. Mrtví se takovýmto intrikám bránit nemohou. I proto je to celé velmi ubohé a je to hnus. Václav Havel by dnes oslavil osmdesáté třetí narozeniny a já na něj budu myslet,“ napsal Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg o Václavu Havlovi a Karlu Gottovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…