Klausovi bodyguardi. Mají hlídat, přitom pomáhají na zahradě

30.08.2011 7:57

Střežit chráněnou osobu a objekty, v nichž se nachází, a zajišťovat bezpečnost akcí, kterých se účastní. To je náplní práce osobního strážce. Lidé, kteří dohlížejí na bezpečnost prezidenta republiky a jeho choti, ale sem tam také pomohou s nákupem nebo s prací na zahradě.

Klausovi bodyguardi. Mají hlídat, přitom pomáhají na zahradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Policejní strážci jako ozbrojení podržtaškové, píše Blesk. Pomáhají Livii Klausové na zahradě. "Pomáhat ženě s těžkými věcmi je přece absolutně automatická věc," reagoval na zjištění bulvárního deníku mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Loni před Vánoci ovšem vyfotil Blesk ochranku, jak nese prezidentovi Václavu Klausovi z obchodu nově zakoupené zboží. Ani to ale nikoho neznepokojuje. "Jistá dávka ohleduplnosti se u ochránců našeho útvaru předpokládá," řekl k věci šéf policejního útvaru pro ochranu prezidenta Jiří Sklenka. "Nepamatuji si však, že by sama chráněná osoba cokoliv takového vyžadovala."

Bezpečnost chráněné osoby navíc prý není ohrožena ani v případě, že se bodyguard věnuje vedlejší činnosti. "Člen ochranky tam nebyl sám, poblíž byl minimálně jeden jeho kolega, který na bezpečnost dbal," uzavřel Sklenka debatu o práci na zahradě s první dámou.

Čtěte také:

Klaus si povzdechl: Nečas mě překvapuje

Hrdinný Klaus. Vzepřel se kontrole, tleská mu i Havlův Špaček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…