Klausův Weigl jasně: Na takových šílených projektech se naše země podílet nemůže a nesmí!

18.07.2017 20:12

Výkonný ředitel Institutu Václava Klause se znovu vyjádřil k migrační krizi a k uprchlickým kvótám, které vehementně prosazuje EU. Weigl žádá české politiky, aby se k migračním kvótám jasně vyjádřili ještě před volbami, aby si občané ČR mohli udělat plastický obrázek, jak v této otázce jednotliví politici smýšlejí.

Klausův Weigl jasně: Na takových šílených projektech se naše země podílet nemůže a nesmí!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Jiří Weigl oceňuje, že česká vláda vytrvale odmítá přistoupit na uprchlické kvóty, podle nichž by se měli přerozdělovat uprchlíci do všech států EU. Nelíbí se mu ovšem, proč vláda uprchlíky odmítá. Členové kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) říkají, že přistupovat na kvóty nemá smysl, protože nefungují. Znamená to snad, že by česká vláda na kvóty přistoupila, kdyby systém fungoval? Pokud je to tak, pak by to vláda měla říci nahlas ještě před volbami, aby občané věděli, co mohou od kterého politika čekat.

Celý komentář naleznete zde.

Podle Weigla musíme kvóty odmítat z jiného důvodu, z důvodu principiálního, protože celý koncept kvót stojí na chybné záměně azylového útěku jednotlivce a masové migrace. Za studené války lidé jako jednotlivci prchali za svobodou a byli důkladně prověřováni. Dnes se dávají do pohybu velké masy lidí, přičemž řadu z nich žene jen touha po ekonomickém blahobytu. Jestliže EU tento rozdíl nevezme v potaz, musí jí Česko podle Weigla říci jasné ne.

„Pokud EU toto nepochopí a svůj přístup nezmění, vystavuje občany členských zemí hrozbě vážné destabilizace poměrů, bezpečnostním rizikům a velmi nejisté budoucnosti. To nelze ospravedlnit žádnými frázemi o solidaritě a humanismu. Problémy světa nelze řešit přestěhováváním milionů lidí. Na takových šílených projektech se naše země podílet nemůže a nesmí. To je principiální věc, která stojí za jakýkoliv střet s dnešním vedením EU. Pokud bychom jej prohráli, je namístě uvažovat o vystoupení,“ uzavřel Weigl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…