Klausův recept podle Babiše selhal, vytvořil gorilí partu

24.03.2012 12:20

Podle Andreje Babiše v Česku řádí gorilí parta. Tedy skupina podnikatelů, kteří skrze politiky ovládají veřejné zakázky. Za jednoho z nich označil Babiš v rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz i Romana Janouška.

Klausův recept podle Babiše selhal, vytvořil gorilí partu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

„Jde o lidi, kteří se s oblibou scházejí ve francouzské kavárně Obecního domu a tam plánují, jak prostřednictvím korupčního prostředí ovládat tuto zemi a její politiku tak, aby jim přinášela co největší prospěch,“ popisuje Andrej Babiš gorilí partu, skupinu kmotrů, kteří prý přes vybrané politiky a politické strany ovládají toky peněz z veřejných zakázek a bohužel mají vliv i na tvorbu některých zákonů ve sněmovně.

Jedním z těchto lidí byl i lobbista, o kterém se píše v Mf Dnes, upřesňuje Babiš. Naráží tím na případ blízkého přítele někdejšího pražského primátora Pavla Béma Romana Janouška.

Zmíněná skupina podle Babiše zcela ovládla veškeré dopravní podniky v republice. To je i důvodem, proč by zemědělský magnát do dopravního podniku v případě jejich privatizace určitě neinvestoval.

Andrej Babiš a jeho výzva ANO 2011 se dlouhodobě zabývá bojem proti korupci v Česku. Nejoblíbenějšími tématy výzvy, kterou inicioval vlivný podnikatel dříve také spojovaný z řadou ne zcela transparentních obchodů, jsou nejnověji kritika poměrů v Dopravním podniku hlavního města Prahy a také ostrá kritika Václava Klause.

Prezident se podle Babiše na korupčním prostředí podílí především tím, že jej zcela ignoruje. „Buď je zcela pod vlivem svých informátorů, kteří nemluví pravdu, nebo nechce připustit, že má na společnosti, jež je korupcí prolezlá, svůj podíl. Jeho recept liberální tržní ekonomiky bez přívlastků a hlavně bez pravidel v českém prostředí jednoznačně selhal,“ tvrdí Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…