Klausův syn natvrdo srovnává Dana Landu a Karla Janečka s fašisty

27.11.2012 13:37

Ve svém článku na blogu Aktuálně.cz s titulkem „Fašismus" se Václav Klaus mladší zamýšlí nad hnutím Pozitivní evoluce, které založil podnikatel Karel Janeček. Jeho cílem je přispět ke zlepšení společenského klimatu v naší zemi. Pomoci má i změna volebního systému, která by umožnila vstoupit do politiky slušným lidem a eliminovala by zlojedy a politickou korupci obecně.

Klausův syn natvrdo srovnává Dana Landu a Karla Janečka s fašisty
Foto: Archiv
Popisek: Finančník a bojovník proti korupci Karel Janeček

Anketa

Co soudíte o proměně Dana Landy?

hlasovalo: 4456 lidí

Zpěvák Daniel Landa udělal při slavnostním vyhlašování ankety Český slavík propagaci sdružení Pozitivní evoluce podnikatele Karla Janečka. Bronzový slavík ho ve svém proslovu označil za „krále králů“ a varoval, že ublíží každému, kdo by chtěl zakladateli Nadačního fondu proti korupci ubližovat.

Cílem sdružení, které letos v říjnu spustilo svůj první projekt Vlny evoluce, je konkrétními kroky a projekty přispět ke zlepšení společenského klimatu v naší zemi. Pomoci k tomu má i změna volebního systému, která by umožnila vstoupit do politiky slušným lidem a eliminovala by zlojedy a politickou korupci obecně.

Násilnické skupiny hajlujících mladíků nejsou fašismem

Václav Klaus mladší se ve svém blogu na Aktuálně.cz zamýšlí nad tím, co má Karel Janeček se svým hnutím společného s fašismem. Za jeho představitele jsou u nás většinou považovány násilnické skupiny mladíků hajlující na fotbale či napadající lidi s jinou barvou pleti v hospodě nebo v metru. „Tady ale nejde o fašismus. Jde spíš o kriminální party a čisté násilí. Uctívání Hitlera slouží k podtržení hrůzybudícího dojmu na okolí. Na rozdíl od Německa nemá tento směr v Čechách velkou šanci oslovit výraznější část společnosti,“ myslí si Václav Klaus mladší.

Je ale přesvědčen, že pokud vezmeme skutečné kořeny fašismu jako lidového hnutí, má u nás všechny předpoklady. „Ekonomická krize. Ano – již 4 roky a výhledy nejisté. Znejistělá střední třída. Tehdy jako dnes. Slabý ´velký´ stát. Tehdy jako dnes. Neustálá volební kampaň. Takhle to dál nejde. Skandály a korupce. Tehdy jako dnes. … A kdo vymete tenhle hnůj?“ vypočítává Václav Klaus mladší shodné podmínky v Německu třicátých let a nyní u nás.

Je potřeba nahradit tu starou, nefunkční a ošklivou demokracii něčím „lepším“

Stejná je i nutnost uctívaného vůdce úplně nového hnutí. „Údajně mocný nepřítel, který jediný způsobuje vaše neštěstí a chudobu. Židi či zlojedi. Pak hned bude ráj na zemi. Žid i zlojed dusí tvoji rodinu. Hnutí je divné, ale hrozí komunisti, to by bylo ještě horší. Tehdy jako dnes. Přidávají se slušní lidé. Váleční hrdinové, průmyslníci, umělci. Tehdy. U nás nyní moc válečných hrdinů není. Ale průmyslníci a umělci určitě. A hlavně mladí,“ pokračuje prvorozený syn nynějšího prezidenta ve vykreslování toho, s čím sdružení Karla Janečka přichází.

Při předávání Slavíků prý Václavu Klausovi mladšímu při proslovu Daniela Landy připadlo, že došlo k založení ochranných oddílů. Tehdy se jmenovaly SS. „Především je potřeba nahradit tu starou, nefunkční a ošklivou demokracii něčím ´lepším´. Beztak má na kahánku. Žvanilové a korupčníci v parlamentu. Na smetiště s nimi. Tehdy jako dnes,“ míní Václav Klaus mladší a připomíná důležitý faktor, strach. „Moderátor Brzobohatý to řekl jako nevinný vtip, ale já taky tenhle článek nepíšu nějak rád. Sám se ukázal – nepřítel. Na něj si pěkně posvítíme, židáka. Pardon zlojeda,“ končí svůj blog.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…