Klidně můžete krást, jen dejte i mně. Reflex popsal levicového voliče

18.10.2012 8:58

Komentátor Bohumil Pečinka si přečetl volební výsledky krajských voleb a došel k závěru, že k žádné revoluci nedošlo. Jen otrávení voliči pravice zůstali doma, kdežto vyburcovaní levičáci naklusali k volbám v plné zbroji.

Klidně můžete krást, jen dejte i mně. Reflex popsal levicového voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Na stránkách Reflexu Pečinka píše, že volební tábory pravice a levice jsou ustavené už od roku 1992 a přebíhá mezi nimi relativně málo voličů. Rozdílné výsledky vznikají tím, že v některém táboře zůstane větší množství otrávených voličů doma, nebo tím, že v jedné z částí spektra voliči volí místo zavedených stran nějakou nově sestavenou, alternativní kandidátku.

„Nikdy se však nestalo, že by voliči z jednoho tábora masově dezertovali do druhého, a tím by přepsali politickou mapu Česka,“ myslí si Pečinka.

Nízká účast u voleb je podle něj klíčem k výsledkům letošních krajských voleb. Oslavovaní komunisté v nich získali 540 tisíc hlasů, což je zhruba stejně (když připočteme Prahu, kde se nevolilo), jako v roce 2010. Komunistům tak stačilo oprášit svou voličskou základnu.

Tradiční voliči pravice k volbám nepřišli, protože byli znechuceni vládní politikou a skandály na všech úrovních. Voliči levice byli zodpovědnější. To si Pečinka vysvětluje tím, že tyto voliče primárně zajímá přerozdělování veřejných peněz a když jim to někdo slíbí, jsou schopni přehlédnout i korupci velkého rozsahu. „Ve stylu: Jen ať kradou, jen když nám také něco hodí,“ usuzuje komentátor. Nejlepším příkladem jsou prý výsledky ČSSD ve Středočeském kraji.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…