Klus a Bursík v první linii. Marvanová vzpomínala na boj za svobodu

10.03.2021 17:45

Právnička a pražská zastupitelka Hana Kordová Marvanová vyjádřila na svém twitteru podporu Tibetu. Kvůli trvající pandemické situaci se letos nevydala před čínskou ambasádu jako v minulých letech, kdy jí doprovod dělal i zpěvák Tomáš Klus nebo exministr Martin Bursík. Vlajku pro Tibet vyvěsil poprvé také Senát z popudu předsedy Miloše Vystrčila (ODS).

Klus a Bursík v první linii. Marvanová vzpomínala na boj za svobodu
Foto: Repro Twitter Hana Kordová Marvanová
Popisek: „Tibeťané“ Martin Bursík, Hana Marvanová a Tomáš Klus

„Před dvěma lety před čínskou ambasádou na protest proti okupaci Tibetu... dnes aspoň takto,“ napsala na Twitteru a přidala krátké video, na kterém stojí po boku Martina Bursíka a Tomáše Kluse zahaleného do tibetské vlajky a všichni společně skandují: „Svobodu Tibetu!“

„Boj Tibeťanů za svobodu a nezávislost si zaslouží naši podporu a obdiv. I proto, že jsme zažili komunistickou nadvládu a víme, jak je mezinárodní podpora důležitá,“ dodala Kordová Marvanová.

 

 

Desátého března se pravidelně koná akce Vlajka pro Tibet, kdy instituce po celé republice vyvěšují vlajku Tibetu jako výraz sounáležitosti a boje proti čínské okupaci. Poprvé tibetskou vlajku vyvěšuje na Valdštejnském paláci Senát pod vedením Miloše Vystrčila. „Vlajka pro Tibet a podobné akce nejsou prázdnými gesty. Veřejná a politická podpora ze svobodného světa je pro Tibeťany důležitá,“ uvedl Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Tibet se osamostatnil od Číny v roce 1913, ale krátce po čínském komunistickém převratu v 50. letech Čína území ovládla pomocí vojenských sil. Od té doby probíhají protesty, které vyvrcholily v roce 1959, kdy zemřely desítky tisíc protestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…