Knihovníci, policisté, kuchařky, těšte se. ČSSD vám nadělí štědrý bonus k výplatě

17.09.2019 13:42

Jestli je v něčem ČSSD důsledná, pak v boji za státní zaměstnance. Jen v posledních dvaceti hodinách informovaly na sociálních sítích prakticky všechny její špičky o kroku, který se sociální demokracii podařil. Jedná se právě o zmíněné zvýšení platů státním zaměstnancům.

Knihovníci, policisté, kuchařky, těšte se. ČSSD vám nadělí štědrý bonus k výplatě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček, 1. místopředseda vlády a ministr vnitra

ČSSD prosadila, že všichni státní zaměstnanci dostanou příští rok přidáno 1500 korun. Podle sociálních demokratů to pomůže nejvíce těm, kteří brali nejméně. Na růstu mezd se dohodla koalice a kromě toho, že všem zaměstnancům ve státní sféře bude přidáno, tak bude také zrušena nejnižší tabulka tarifů, která se týká nejhůře odměňovaných pracovníků. 
 
Podle ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové na tom budou nízkopříjmoví zaměstnanci nejlépe v celé historii. O úspěchu informovala i na svém twitteru. „Úspěch! Platy porostou. Každému, kdo pracuje pro stát, přidáme příští rok 1500 korun do základu. Navíc zrušíme i první platovou tabulku, takže ti s nejnižším platem – jako uklízečky, kuchařky nebo lidi v kultuře – se posunou do druhé a polepší si ještě víc,“ uvedla na twitteru Maláčová. 
 
 
Informoval o tom i předseda sociálních demokratů a ministr vnitra Jan Hamáček. „Konečně! Po dlouhých debatách se vláda shodla na rozpočtu, který umožní plnit vládní program. ČSSD prosadila zvýšení penzí o 900 Kč a státní zaměstnanci dostanou přidáno všichni 1500 Kč, to pocítí nejvíc ti, kteří berou nejméně,“ napsal Hamáček. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…