Kníže: Snad mě lidé budou mít zase rádi. Nejvíce po pohřbu

15.12.2012 22:42

Kandidát na hlavu státu Karel Schwarzenberg (TOP09) byl hostem Show Jana Krause. V typicky sarkastickém duchu pořadu se ministr zahraničí vyjadřoval například k novopečené ministryni obrany Karolíně Peake (LIDEM), u které se prezident Klaus prý mýlil, když ji nazval dívenkou. To, že ihned vyrazila generála, je podle něj už něco.

Kníže: Snad mě lidé budou mít zase rádi. Nejvíce po pohřbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Podle Krause je ministr zahraničí vzácná ukázka toho, jak se do politiky nemá chodit. Lidé ho totiž měli rádi, kdežto teď, když je Schwarzenberg v politice, hodně fanoušků ztratil. Na to šéf české delegace reagoval, že ho snad lidé budou mít zase rádi, až z politiky odejde, to by mu už mohli odpustit. „Nejvíce po pohřbu,“ zavtipkoval kníže.

Prezident Klaus se podle Schwarzenberga docela mýlil, když nazval Peake útlou dívenkou. „Přitom první, co udělala, bylo, že vyrazila generála. Tak to už je něco,“ rozesmál publikum ministr a dodal, že odpovědní za výběr ministrů je premiér s prezidentem. On s tím neměl co dělat.

Kdyby Schwarzenberg sám nekandidoval na hlavu státu a měl by volit, zřejmě by se dlouho rozhodoval. „Alespoň znám dlouho z působení v Senátu Přemka Sobotku. On má aspoň politickou zkušenost. Je poměrně slušný člověk. Bohužel jeho názory na Evropskou unii jsou poněkud mimo,“ prohlásil v TV Prima family.

Na otázku, koho by naopak označil za nejméně vhodného kandidáta na Hrad, odpověděl, že ho rodiče vychovali k tomu, aby nikdy nemluvil špatně o dámě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …