Kníže přiznal korupci. I to podle žalobce poslancům uškodilo

16.06.2013 12:35

Karel Schwarzenberg (TOP 09) před časem v rozhovoru pro novináře poznamenal, že v případě vyjednávání mezi bývalými rebely za ODS a koalicí došlo na vydírání. Státní zástupce Ivo Ištvan v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize poznamenal, že i tato slova mohou obviněným uškodit. Přišla řeč také na zabavené zlato.

Kníže přiznal korupci. I to podle žalobce poslancům uškodilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS v čele s poslancem Tluchořem

„Provedeme všechny dostupné úkony tak, abychom všechny skutečnosti objasnili,“ zdůraznil Ištvan s odkazem na slova Karla Schwarzenberga (TOP 09) o prachsprostém vydírání při odchodu někdejších rebelů za ODS ze sněmovny. Zatím ministr zahraničí vyslechnut nebyl, ale víc celou věc Ištvan komentovat nechtěl.

Odmítl se vyjádřit také k zabaveným penězům a zlatu. Již na páteční tiskové konferenci zaznělo, že policisté zabavili 120 až 150 milionů korun a desítky kilogramů zlata. Nakonec odmítl komentovat i tvrzení, že exposlanec Petr Tluchoř možná žádnou trafiku nedostal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …