Koalice se chystá na bezpečnostní složky. Takto si prý rozdělila „sféry vlivu"

05.05.2014 22:06

V blízké době dojde k přeobsazení tří ředitelských postů, a to Generální inspekce bezpečnostních sborů, Vojenského zpravodajství a Úřadu pro zahraniční styky a informace. Informuje o tom deník Insider ve spolupráci se serverem Aktuálně.cz.

Koalice se chystá na bezpečnostní složky. Takto si prý rozdělila „sféry vlivu"
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivan Bílek v pořadu ČT Hyde park

Ministerstvo vnitra, které řídí Milan Chovanec z ČSSD, navrhne podle deníku ředitele civilní rozvědky (ÚZSI), obrana pod vedením Martina Stropnického pak šéfa vojenského zpravodajství (VOZ) a hnutí ANO rozhodne o nominaci ředitele generální inspekce.

Deníku Insider prý již několik lidí z bezpečnostních složek potvrdilo, že byli osloveni členy ANO, zda neznají jméno vhodného nástupce dosavadního ředitele Ivana Bílka. S jeho odvoláním se údajně čeká, než hnutí nominuje jeho nástupce. Vhodný nástupce se ale prý stále hledá.

Schwarze zřejmě nahradí Toman

Na křeslo ředitele rozvědky je naopak adeptů celá řada. Zatímco totiž šéf inspekce Ivan Bílek spolu se svým náměstkem Dušanem Brunclíkem stále popírají odchod, ředitel rozvědky Ivo Schwarz je již jednou nohou na zastupitelském úřadu v Tel Avivu, kde se začne věnovat přípravě na diplomatickou misi. Nejvážnějším adeptem na tento post je pravděpodobně Schwarzův dosavadní náměstek Miroslav Toman.

Podle blízkých zdrojů ale právě mezi Tomanem a Schwarzem panuje napětí a jejich představy o fungování úřadu se diametrálně rozcházejí, což je zřejmě dáno tím, že zatímco Schwarz „bere svůj úřad jako cestovní kancelář“, Toman upřednostňuje práci v terénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…