Koaliční schůzka začala později, zasedá i Grémium ODS

16.06.2013 22:04

Koaliční schůzka k nejnovější vládní krizi začala o půl hodiny později, než se předpokládalo, ve 21:30. Do Strakovy akademie přijeli také členové Grémia ODS. Stranické vedení na Úřadu vlády jedná paralelně se zasedáním koaličních špiček.

Koaliční schůzka začala později, zasedá i Grémium ODS
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

Cílem večerního jednání je vyřešit situaci vzniklou po obvinění šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové, skupiny bývalých poslanců ODS a představitelů vojenské rozvědky. Koaliční schůzka by se měla uskutečnit ve formátu K9. Každá strana tedy vyšle tři své zástupce.

Do sídla vlády dorazil po návratu z jednání Visegrádské skupiny ve Varšavě premiér a předseda ODS Petr Nečas. Z dalších občanských demokratů jsou ve Strakově akademii první místopředseda strany Martin Kuba, předseda poslaneckého klubu Marek Benda, šéfka Poslanecké sněmovny a místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, místopředsedové strany Tomáš Chalupa a Jiří Pospíšil, ministři dopravy Zbyněk Stanjura a zemědělství Petr Bendl.

Dorazily politické špičky stran

Dorazili i bývalý primátor Prahy a šéf pražské organizace ODS Bohuslav Svoboda a místopředseda Senátu za ODS Přemysl Sobotka. Za nejmenší koaliční stranu LIDEM na jednání přišel ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, spolu s ním by měly dorazit šéfka strany a vicepremiérka Karolína Peake a místopředsedkyně liberálních demokratů Dagmar Navrátilová.

Za TOP 09 na jednání pravděpodobně přišli předseda strany Karel Schwarzenberg, ministr financí Miroslav Kalousek a šéf hnutí STAN a poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…