Kocourek smí s "odkloněným" majetkem disponovat, exmanželka neuspěla

12.02.2012 9:21

Exmanželka bývalého ministra obchodu a průmyslu Martina Kocourková požadovala po soudu, aby dostala polovinu z 16 milionů, které Kocourek „odklonil“ při rozvodovém řízení. V předběžném opatření navíc navrhovala, aby bylo bývalému manželovi zakázáno disponovat s majetkem. S požadavkem u soudu neuspěla.

Kocourek smí s "odkloněným" majetkem disponovat, exmanželka neuspěla
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

„V předběžném opatření jsme požadovali omezení dispozice s majetkem. Odůvodnění zamítnutí našeho návrhu bylo takové, že soud nemá za zjištěné, že by pan žalovaný ukrýval majetek,“ vysvětlil právní zástupce Olgy Kocourkové Karel Čelikovský pro Týden.cz. Kocourková se proti verdiktu odvolala a případem se nyní bude zabývat Městský soud v Praze.

Kocourková se o utajeným milionech dozvěděla až prostřednictvím médií, která o kauze informovala. Bývalá manželka obviňuje Kocourka, že peníze byly peníze společným vlastnictví manželů a Kocourek je během rozvodu zatajil. Exministr se ale dělit nechce a odmítl i mimosoudní narovnání.

Exministr má s bývalou manželkou dva syny. Od rodiny odešel v roce 2007 a odstěhoval se do rodinného domku v Hostivici. Rozvedli se o dva roky později. Kocourková získala na základě majetkového vyrovnání byt s garáží v pražských Stodůlkách, vůz Honda a dva miliony. Politikovi zůstal rodinný dům v Hostivici s hypotékou, kancelář s garážovým stáním v Praze 6 a zmíněné miliony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…