Kocourkova exmanželka má šanci omezit přístup k odkloněným milionům

20.03.2012 18:54

Bývalá manželka exministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS) má stále šanci na to, aby soud omezil jejímu někdejšímu choti právo disponovat s majetkem. Pražský městský soud totiž zrušil rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6, který v únoru zamítl její návrh na omezení dispozice s některými jeho nemovitostmi, zjistila ČTK z informací o průběhu řízení zveřejněných na webu. Návrhem se tak bude znovu zabývat prvoinstanční soud.

Kocourkova exmanželka má šanci omezit přístup k odkloněným milionům
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr Martin Kocourek

Žena se domáhá poloviny z 16 milionů korun, které její bývalý manžel před rozvodem skryl. Žalobu na neplatnost smlouvy o vyrovnání společného jmění manželů, kterou Olga Kocourková s manželem v rámci rozvodu uzavřela, podala žena nedlouho poté, co se o tom dozvěděla. Kocourková navrhovala také mimosoudní vyrovnání, exministr však podle jejího dřívějšího vyjádření na návrh nereagoval.

"16. března jsme rozhodovali v neveřejném jednání," řekla ČTK mluvčí městského soudu Martina Lhotáková. Rozhodnutí však odmítla více komentovat s tím, že neví, zda bylo obvodním soudem doručeno účastníkům řízení.

Miliony chtěl zachránit před rozvodem

Kauzu, která vyvrcholila Kocourkovým odchodem z vlády, zahájila na začátku listopadu zpráva Mladé fronty Dnes o tom, že ministrova matka uzavřela 3. března 2008 smlouvu se společností Key Investments a že už o týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy společnosti v hodnotě 16 milionů korun. Kocourkova matka je za několik měsíců prodala za 16,14 milionu.

Kocourek popíral možnou korupci a za několik dní prohlásil, že uvedené peníze byly jeho osobní, ale také historické rodinné prostředky. Ministr na tiskové konferenci vysvětloval, že v roce 2008 nechtěl, aby jeho osobní prostředky a prostředky rodinných příslušníků byly ohroženy problémy, které měl se svou bývalou manželkou. Peníze proto podle svých slov nechal převést na účet své matky, aby je "odklonil" od problémů s rozvodem.

O Kocourkovy miliony se zajímá také protikorupční policie, zatím však stále shromažďuje a vyhodnocuje dokumenty.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…