Kolik má kdo aktuálně senátorů? Kdo bude mít předsedu? Zde nabízíme přehledné shrnutí voleb

13.10.2018 20:31

Skončené senátní volby posílily hnutí ODS a STAN. Naopak své postavení v horní komoře ztrácí sociální demokracie. Z těchto senátních voleb pak vzešel jen jeden senátor Babišova hnutí ANO a žádný senátor KSČM. Přehled přinesly Novinky.cz.

Kolik má kdo aktuálně senátorů? Kdo bude mít předsedu? Zde nabízíme přehledné shrnutí voleb
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: A jedno z nádvoří

Občanští demokraté měli 10 senátorů, po těchto volbách jich budou mít 16. Stejný počet senátorů pak budou mít Starostové a nezávislí, kteří posílili ze současných 12. Počty to však nejsou konečné, změnit je mohou nezávislí senátoři, kteří až do 14. listopadu mohou přemýšlet, k jakému klubu se připojí. 

Lidovci budou mít v Senátu nově 16 zástupců, o jednoho tak přišli. Kdo však ztratil výrazně více, jsou sociální demokraté. Ti dokázali z 12 obhajovaných mandátů obhájit jen jedno křeslo. Místo 23 senátorů tak budou mít pravděpodobně jen třináctičlenný klub.

Více ZDE.

Šestičlenný klub ANO naopak posílí - ale minimálně - o jednoho jediného člena. 

A kdo ztratil zcela, jsou komunisté. Poprvé od roku 1996 nebudou mít v Senátu žádného svého zástupce. Naopak Piráti získali jednoho senátora, nejmenším klubem je pak Klub pro liberální demokracii - Senátor 21, jenž disponuje pěti členy, sumarizují Novinky.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…