Komentátor: Horáková, Pussy Riot, Rath? Oddělte zrno od plevy

08.09.2012 10:59

Komentátor Práva přibližuje páteční projev lidumilného a zároveň vůči vládě kousavého hejtmana a poslance s levicovým smýšlením Davida Ratha, kterého chce podle jeho slov zlomit zlotřilá vláda. Přirovnává se k Horákové, Husákovi či Pussy Riot. Bývalý hejtman by měl být souzen, aby se oddělilo zrno od plevy, míní autor.

Komentátor: Horáková, Pussy Riot, Rath? Oddělte zrno od plevy
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath ve sněmovně žádá vydat k trestnímu stíhání

Komentátor Práva Alexandr Mitrofanov upozorňuje, že se Rath nepřirovnal už pouze k Juliji Tymošenkové. Sám sebe totiž postavil do řady lidí, kteří trpěli kvůli svému přesvědčení a byli pronásledování zločinnými či nedemokratickými režimy. „Rath je tedy podle vlastního hodnocení postavou, která snese srovnání s Miladou Horákovou, Gustavem Husákem, čínskými disidenty a Pussy Riot,“ píše autor v deníku.

Podle něj je účelem tohoto sebezařazení posílit podporu, kterou Rath coby údajně nevinná oběť vlády u některých spoluobčanů má. Na ně je tak mířeno i Rathovo prohlášení, že žijeme ve světě, který je horší než ten Orwellův v románu 1984.

„Člověk, který vezme jako bernou minci toto tvrzení, uvěří i tomu, že Rath je novodobá Horáková,“ píše Mitrofanov a dodává, že tato prohlášení akorát posouvají Ratha ještě níž na žebříčku respektu u spousty dalších členů společnosti, kteří mají odlišnou představu o světě.

„David Rath má být souzen, aby se v jeho případu oddělilo zrno od četných plev,“ dodává autor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…