Komentátor Neff o úpadku ČSSD: Vždyť ta strana už skoro nikoho nezajímá

21.09.2019 17:20

Publicista Ondřej Neff má za to, že hvězda ČSSD zapadá. Pozná se to prý třeba podle toho, že když ODS vyhazovala Václava Klause mladšího, kdekdo to té straně „omílal o hubu“. Zato když se ČSSD neúspěšně pokusila vyhodit Jaroslava Foldynu, bylo ticho. Pravděpodobně je to tím, že dění v ČSSD už nezajímá zdaleka tolik lidí. Pak si rýpl do prezidenta Miloše Zemana, ten prý teď provozuje politiku „magora“.

Komentátor Neff o úpadku ČSSD: Vždyť ta strana už skoro nikoho nezajímá
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

ČSSD se pokusila vyhodit ze strany poslance rebela Jaroslava Foldynu. Ale nevyšlo to. Nenašlo se dost hlasů. Spisovatel Ondřej Neff k tomu poznamenal, že zatímco v případě vylučování Václava Klause mladšího z ODS byl takřka oheň na střeše, v případě Jaroslava Foldyny je ticho po pěšině.

Jednou z možností podle Neffa je, že k vyhazovům ze strany zkrátka čas od času dochází. Názorně to předvedl např. současný britský premiér Boris Johnson, jenž neváhal vyhnat ze strany 27 vlastních poslanců, kteří se stavěli proti tvrdému brexitu.

A pak je tu ještě jedna možnost. „Možná je to důvod, proč nikdo neceká ani teď kolem vylučování v soc. dem. Spíš je to ale tím, že soc dem zapadla za horizont veřejného zájmu,“ uvedl Neff na serveru Neviditelný pes.

Pár slov věnoval i slovům prezidenta Miloše Zemana o tom, že zastaví trestní stíhání předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), pokud ho nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman obnoví. Tímto svým výrokem Zeman podle Neffa předvádí, že se přestává chovat jako politik a začíná se chovat jako „magor“.

„Jedno je nepochopitelné: jak někdo může tohohle exota pokládat za zkušeného politika, který myslí na několik tahů dopředu. Politik má nějaký cíl a dobrý politik ho dokáže dosáhnout. Exot Zeman nemá jiný cíl, než rozzuřit tu polovinu společnosti, která ho nevolila, a pobavit své příznivce. To je program pro magora, ne pro politika,“ uzavřel Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…