Komentátor Steigerwald radí: Užívejte léta, Kalouska a Zaorálka neřešte

14.07.2012 18:52

Nebývale ostře komentuje aktuální dění na české politické scéně novinář Karel Steigerwald. Lidem v komentáři pro MF DNES doporučuje, aby Kalouska, Zaorálka, Parkanovou i další politiky nechali svému osudu a užívali si naplno léta.

Komentátor Steigerwald radí: Užívejte léta, Kalouska a Zaorálka neřešte
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Lidé na farmářských trzích

Nemá smysl se zabývat politiky neboť předvádějí pouze svoji ubohost. "Politická scéna se už rok zabývá špinavým prádlem, které si všichni s chutí oblékají.  Jeďte na prázdniny a nechte české politiky být," doporučuje novinář.

Vyřešte spor ve Stromovce
 
Současně radí policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, ministru financí Miroslavu Kalouskovi i místopředsedovi ČSSD Lubomíru Zaorálkovi, aby svoje spory ukončili jako za starých časů: soubojem na pistole za svítání v pražské Stromovce. "Dvacet kroků, otočit se, zamířit, bum a bum. Padnou jako sosny podťaté. Politiku by to pročistilo, zástupců lidu by bylo méně," konstatuje Steigerwald.
 
Současně ovšem dodává, že ani tato forma řešení sporu by vlastně na české politické scéně nic nevyřešila. Naopak. Krátce po smrti obou soků by se v parlamentu totiž rozhořel spor o to, kdo vystřelil první. "Sněmovní výbor pro souboje by zase rokoval do nekonečna. Kdo  vystřelil první? Kdo měl jedovatou kuli v hlavni? Co to prýštilo z hrudi hrdinů?" píše s nadsázkou novinář.
 
Zbývá jim jen kulka
 
Politikům, kteří se vzájemně urážejí beze svědků, zbývá podle jeho slov už pouze kulka - pokud mají nějakou čest. Podle Steigerwalda se už ale vzájemně dokonale prokádrovali a prohlásili jeden o druhém, že čest nemá nikdo z nich. Už proto prý nemá smysl nad politiky hloubat. Hádají se o nesmyslné věci, které nezlepší správu státu. "Nutí nás, abychom se o to zajímali. Vyvádějí každý jinak, ale jedno mají společné. Trapný, chlubivý pokřik: Já jsem ten správný, pravdivý a skoro tak poctivý jako moje strana," říká komentátor.
 
Odstřelí je snajpři
 
Osud ministra financí a místopředsedy ČSSD Zaorálka bude podle Steigerwalda ponurý. Kalouska "zaříznou" a pokud ne, tak sám naběhne na nůž. Navíc každý může ministra financí zastínit protože "v každé situaci lze víc lhát, víc kydat a řvát". Komentátor MF Dnes dodává, že pokud se skutečně v souboji Kalousek a Zaorálek zastřelí, vyjde najevo, že se netrefili. "Ale straniční snajpři nezaspí. Odstřelí oba z dálky," konstatuje v závěru sobotního komentáře Steigerwald.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…