Komentátor se zamyslel nad Zemanovou cestou do Moskvy: Co udělat pro to, aby se to neopakovalo?

11.04.2015 11:20

Včerejší oznámení prezidenta, že se nezúčastní vojenské přehlídky v Moskvě, inspirovalo komentátora Zbyňka Petráčka ke krátkému zamyšlení, které na své titulní straně otiskují dnešní Lidové noviny.

Komentátor se zamyslel nad Zemanovou cestou do Moskvy: Co udělat pro to, aby se to neopakovalo?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman

Petráček s odvoláním na rakouský deník Der Standard poukázal na to, že z evropských lídrů chtějí do Moskvy přijet jen český Zeman, srbský Nikolič, řecký Tsipras a zástupce Kypru. „To je obrázek české pozice v Evropě,“ povzdechl si komentátor.

Připomíná, že před 16 lety tehdejší ministr zahraničí Jan Kavan vyrukoval ohledně zásahu NATO v Kosovu s česko-řeckou iniciativou. „I tehdy Česko a Řecko patřily ke státům, které budily dojem, že do poslední chvíle podrážejí spojence,“ podotkl Petráček s tím, že otázka pro exekutivu a vůbec elity českého státu zní: „Co udělat pro to, aby se to neopakovalo i příště? Chce pro to někdo něco udělat? A může?“ zakončil svůj komentář publicista z Lidových novin.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …