Komentátor z Babišových novin: O výsledku boje politiků o média rozhodne míra odhodlání jít do střetu

11.04.2015 7:55

Nad tím, že se tento týden při volbě členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) proti hnutí ANO spojily zbylé parlamentní strany, se na názorové straně dnešních Lidových novin zamýšlí jejich komentátor Martin Zvěřina. Připomíná, že Sněmovna včera zvolila členem RRTV jediného kandidáta, kterého navrhovalo hnutí Andreje Babiše.

Komentátor z Babišových novin: O výsledku boje politiků o média rozhodne míra odhodlání jít do střetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest před budovou ČT na Kavčích horách proti objektivitě zpravodajství. Protestujících se sešlo kolem stovky

Pro ně ale nemusí být vše ztraceno, protože jak komentátor připomíná, jedno místo v RRTV zůstává stále neobsazeno, a tak to stále ještě může dopadnout podle představ „makajících nepolitiků“.

Zvěřina připomíná nedávný výrok premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, že jeho strana bude ochránkyní nezávislosti veřejnoprávních médií před vlivem ANO. „Stojí tu tedy velice tradiční politický nárok nového hnutí proti koalici politických stran vylekaných mediálním vlivem Andreje Babiše. O výsledku rozhodne míra odhodlání jít do střetu, a pan Sobotka nepůsobí zrovna neochvějně,“ píše komentátor.

Domnívá se, že vážně míněná „záchrana“ médií prostřednictvím současných politických stran zní hodně bláznivě. „Proč by měli být ti, kteří se dosud chovali jako pytláci v oboře a bez skrupulí ohýbali pravidla, najednou čestní a spravedliví? Můžeme věřit představiteli strany, která si nárokovala dozor nad Českou televizí?“ pokládá si Zvěřina otázky a připomíná v této souvislosti, že za úspěchem ANO jsou právě dlouholeté přešlapy a neomalenosti, „či dokonce nezákonnosti dnešních moralistů“.

V závěru svého zamyšlení komentátor poukazuje na to, že vznik jakéhokoliv kartelu je nebezpečím zejména pro veřejnoprávní média. „Zde mohou politici svůj vliv uplatňovat nejsnáze a už dokázali, že to dokážou,“ uzavřel své zamyšlení Martin Zvěřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…