Komisi k výběru náměstka pro státní službu povede Pálková

06.01.2015 20:09

Pětičlennou komisi, která vybere náměstka pro státní službu, povede lidovecká náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková. Konečný počet uchazečů zveřejní vnitro ve středu. Uzávěrka přihlášek byla minulý týden v pátek a podle vnitra dorazilo 21 obálek, pošta ale může ještě nějaké doručit. ČTK o tom dnes informovala mluvčí vnitra Lucie Nováková.

Komisi k výběru náměstka pro státní službu povede Pálková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve sněmovně se hlasovalo o služebním zákoně. Ačkoli nějaké pozměňovací návrhy byly zamítnuty, byl zákon podle dohody napříč politickým spektrem přijat

Komise se dnes poprvé sešla, aby řešila jednací řád a zvolila šéfa. „Dohodli se, že komisi bude předsedat náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková. Ta po jednání sdělila, že je 21 uchazečů, resp. obálek, které jsou zapečetěny v trezoru," uvedla Nováková v tiskové zprávě. 

Obálky se budou otevírat ve středu, kandidáty, kteří vyhoví podmínkám, čeká pohovor. „Rádi bychom je ukončili do konce tohoto týdne," sdělila Pálková. Komise pak doporučí vládě, která bude mít na starost konečný výběr, tři lidi. 

Kromě Pálkové zasedá v komisi podle informací ČTK šéf Úřadu vlády Pavel Dvořák za ČSSD, ředitelka sekce Legislativní rady vlády a náměstkyně ministra pro lidská práva Kateřina Valachová, náměstek ministryně spravedlnosti Robert Pelikán za ANO a nová náměstkyně ministra vnitra Jana Vildumetzová. 

Výběr se koná na druhý pokus. Loni v prosinci nevyšel, když se do tendru přihlásili tři lidé, kteří ale nesplnili podmínky. Jednou z nich byl doklad o jazykových znalostech. Vláda poté podmínky zmírnila tak, že uchazeči sice musí mít kvalitní znalosti cizích jazyků, osvědčení ale nemusí předložit hned.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: A_Fotoredakce

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …