Komunisté bouchli do stolu: Tohle vám neprojde, ministře Ťoku

09.11.2018 15:54

Ministr dopravy Dan Ťok přišel před časem s nápadem, že by nebylo od věci privatizovat část společnosti ČD Cargo. Komunisté, kteří oficiálně sedí v opozičních lavicích, z nichž ovšem vládu podporují, začali bít na poplach. Něco takového prý Ťokovi nedovolí.

Komunisté bouchli do stolu: Tohle vám neprojde, ministře Ťoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

Šéf resortu dopravy Dan Ťok přišel s nápadem privatizovat menšinový podíl společnosti ČD Cargo. Když se novináři ptali předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), zda se něco takového chystá, premiér to odmítl. Jenže šéf ministerstva Ťok nadále tvrdí, že je tato možnost ve hře. Možná právě proto přišli komunisté se zásadním prohlášením, že členovi vlády jako podporovatelé kabinetu nic takového nedovolí.

„KSČM privatizaci státních podniků považuje za další hazard s majetkem nás všech a u ČD Cargo i hazard s národním dopravcem. Jsme tranzitní zemí, kde doprava je strategickým odvětvím, a to nejen u dopravy osobní, ale i v dopravě zboží. Nákladní doprava je přitom nejvýdělečnějším oborem drah. Společnost ČD Cargo v pololetí vykázala zisk 350 milionů korun. ... KSČM je jednoznačně proti privatizaci státních podniků a ČD Cargo. Další státní podnik si ukrást nenecháme. A to i z důvodu obavy oslabení úlohy státu, o rušení pracovních míst zaměstnanců a tím jejich propouštění. Nechceme, aby docházelo k ohrožení pracovních pozic zaměstnanců anebo jejich pracovních podmínek,“ stojí v prohlášení komunistické strany.

Server iDNES.cz k tomu dodává, že proti privatizaci se staví i sociální demokracie, která je plnohodnotným koaličním partnerem nejsilnějšího vládního hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…