Komunisté chtějí dát Babišovi nůž na krk. Jde o Petříčka

09.02.2019 21:05

Buď ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD), nebo my. To vzkazují komunisté premiérovi Andreji Babišovi (ANO). O situaci ve vládě píší Lidové noviny.

Komunisté chtějí dát Babišovi nůž na krk. Jde o Petříčka
Foto: Repro ČT24
Popisek: Tomáš Petříček v Událostech komentářích

„Co krok, to perla, i tak by se dalo hodnotit dosavadní působení Tomáše Petříčka v čele resortu zahraničních věcí, žel, jasně v rozporu s národními zájmy naší země a s naprostou ignorancí jejích historických zkušeností,“ tvrdí předseda KSČM na adresu Tomáše Petříčka. Komunisté mají k jeho osobě výhrady dlouhodobě. Nyní je například rozezlilo to, že ministr navrhl, aby Česko uznalo Juana Guaidóa prozatímním prezidentem Venezuely. 

V současné době podle všeho komunisté zvažují vypovězení podpory vládě, záleží však mimo jiné na rozhovorech s předsedou hnutí ANO a premiérem Andrejem Babišem. Ten tvrdí, že komunisté mají právo na vyjádření svého názoru, do personálního složení vlády však mluvit nemohou. 

Původní text ZDE.

V pátek by pak měl zasednout výkonný výbor strany, jenž by měl jednat o tom, zda strana vypoví vládě toleranci. Členové však k tomuto příliš hovořit nechtějí a zaznívají případně i hlasy proti. „Nepodpořím takový návrh,“ uvádí například člen výkonného výboru Petr Braný. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…