Komunisté jsou připraveni podpořit menšinovou vládu ČSSD, tvrdí Kováčik

25.07.2013 8:40 | Zprávy

Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik za svoji stranu uvedl, že se její poslanci ještě nerozhodli, zda podpoří vládu Jiřího Rusnoka. Uvažovat se dá prý ale o tom, že by v druhém pokusu byli komunisté ochotni podržet menšinovou vládu ČSSD.

Komunisté jsou připraveni podpořit menšinovou vládu ČSSD, tvrdí Kováčik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Kováčik v rozhovoru pro server Prvnízprávy.cz poznamenal, že jakákoli vláda, která bude následovat po kabinetu Petra Nečase (ODS), bude v každém případě lepší. "Společně se sociální demokracií jsme v tomto volebním období několikrát usilovali o vyslovení nedůvěry Nečasově vládě," dodal šéf komunistických poslanců.

Lídr ČSSD Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro server Aktuálně.cz uvedl, že vláda Jiřího Rusnoka je "šidítkem na levicového voliče", protože kvůli nedostatečné podpoře ve sněmovně stejně nebude schopna změnit pravicovými kabinety zavedené zákony. S tím Kováčik souhlasí, upozornil ale, že diskuse v jeho straně stále probíhá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…