Komunisté oslaví 1. máj. Akci chystá i pravicová koalice Spolu

01.05.2021 7:20

V Praze se dnes uskuteční několik shromáždění u příležitosti Svátku práce, stejně jako několik protivládních demonstrací.

Komunisté oslaví 1. máj. Akci chystá i pravicová koalice Spolu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Mítink komunistů v Mostě na Prvního máje

Prvomájové oslavy ale budou podobně jako loni výrazně zredukovány kvůli koronavirové epidemii. Komunisté i ODS zrušili své tradiční akce v Praze.

Pražští komunisté se sejdou časně ráno na Střeleckém ostrově u pamětní desky připomínající první dělnickou oslavu Prvního máje z roku 1890. Na témže místě od 10:00 pořádá shromáždění poslanec Lubomír Volný, jeho blok počítá s až 500 účastníky.

Koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) na Petříně místo tradičního setkání představí pražskou kandidátku a programové priority pro podzimní sněmovní volby.

Na Letné se má od 13:00 konat protivládní demonstrace s až 1000 lidmi. Z Letenské pláně na Klárov by pak měl vyrazit ve 14:30 průvod na podporu dodržování občanských svobod. Menší akci plánuje iniciativa Chcípl PES, která protestuje proti přístupu vlády k řešení pandemie. Občany zve na prvomájovou procházku od stanice lanovky Újezd k zastávce Petřín.

Podle opatření ministerstva zdravotnictví platí, že se musejí účastníci veřejných shromáždění rozdělit do skupin po nejvýše 20 lidech, a to při zachování rozestupů mezi skupinami alespoň dva metry. Zároveň každý účastník musí mít ochranu dýchacích cest.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…