Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi

15.01.2017 6:28

Lidé dnes naposledy mohou v ulicích měst potkat koledníky, kteří od začátku ledna vybírali příspěvky v tradiční Tříkrálové sbírce. Již posedmnácté tuto akci určenou na pomoc potřebným pořádala Charita ČR. Loni se podařilo vybrat rekordních 98 milionů korun. Kolik to bude letos, bude jasné po rozpečetění pokladniček a sečtení vybraných peněz ve všech diecézích. Průběžné výsledky organizátoři zveřejňují na webu Tříkrálové sbírky. Do sbírky se zapojila na 50.000 dobrovolníků.

Končí Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže lidem v nouzi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Výtěžek bude jako každý rok určen na pomoc lidem, kteří si sami nedokážou pomoci kvůli stáří, nemoci, handicapu nebo sociální situaci. Čtyři pětiny z výnosu sbírky zůstanou v regionu, kde byly vykoledovány, desetina pomůže v zahraničí a pět procent jde na celostátní projekty. Zbývajících pět procent pokrývá režii sbírky.

Lidé mohli v rámci sbírky buď přispět přímo do kasiček koledníků, nebo kdykoliv v roce zasláním dárcovské SMS ve formě DMS KOLEDA na číslo 87 777. Finanční dar lze zaslat i na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, variabilní symbol 777.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…