Konec „naší“ ČT? Wollner, Železný a Fridrichová v ohrožení, děsí Šarapatku. Odložte volbu radních, žádá

01.05.2021 16:08

„Donuťte politiky k odložení volby nových radních České televize a pak k jejich veřejné volbě… Volejte a pište Babišovi,“ vyzval na čtvrteční demonstraci Milionu chvilek pro demokracii na Václavském náměstí radní ČT Zdeněk Šarapatka, podle kterého hrozí kvůli volbě nových členů Rady ČT zničení nezávislosti České televize „jako v Maďarsku a v Polsku“. Ohradil se i proti návrhu na zveřejňování majetku veřejnoprávních novinářů a Václav Moravec, Marek Wollner, Jakub Železný či Nora Fridrichová jsou podle něj v ohrožení. A šikana se prý nevyhnula ani „nejzkušenějšímu televiznímu profíkovi“ Petru Dvořákovi.

Konec „naší“ ČT? Wollner, Železný a Fridrichová v ohrožení, děsí Šarapatku. Odložte volbu radních, žádá
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Anketa

Z jaké tajné služby máte největší respekt?

1%
3%
21%
3%
72%
hlasovalo: 8650 lidí
Šarapatka na demonstraci Milionu chvilek, ohrazující se proti postojům prezidenta Miloše Zemana a vlivu Ruska, ocenil, že může oslovit zdejší shromáždění „svobodomyslných občanů“, kteří „v nelehké době neváhají protestovat proti největšímu kolaborantovi české země a postavit se za svobodnou a nezávislou Českou televizi“.

„Právě Pražský hrad, Babišovo hnutí ANO, SPD Tomia Okamury spolu s komunisty protlačili do Rady ČT svůj výsadek, který systematicky plní jejich politické zadání – politicky ovládnout Českou televizi,“ řekl radní s tím, že „na základě absurdních konstrukcí a smyšlených obvinění proto jejich loutky v Radě ČT v současné době kriminalizují ředitele ČT Petra Dvořáka, kterého chtějí odstranit z funkce a na jeho místo dosadit poslušného politického sluhu, který jejich vůdce zbaví nepohodlných novinářů, moderátorů a pořadů zpravodajství, publicistiky a k nim kritické žurnalistiky“.

„Kdo jim vadí nejvíc?“ uhodil následně Šarapatka a začal jmenovat známé pořady od veřejnoprávní televize: „Samozřejmě po 168 hodinách Nory Fridrichové, po Reportérech ČT a Marku Wollnerovi, po Otázkách Václava Moravce a Václavu Moravcovi a také po Událostech, zpravodajství a například také po Jakubu Železném, po další řadě novinářů České televize.“

Následně se přítomní od radního dozvěděli, že na to „jdou i přes peníze“ a záměr zveřejňování majetku veřejnoprávních novinářů označil za „hru na závist, přesně jako za Jakeše“.

Dále se pustil do slov předsedy Rady ČT Pavla Matochy, přičemž se zhrozil, že Matocha upozorňoval na hrozbu „bruselského vlivu“ či ukázal „co také říká předseda o Marku Wollnerovi, o Noře Fridrichové, Václavu Moravcovi a Železném“. „Mluví o nich, přátelé, jako o kvazi novinářích, kteří Českou televizi poškozují, a žádá, aby se o ně vedení ČT zajímalo!“ burácel.

Požadavek na zveřejnění počtů pozvání politiků a novinářů v publicistických a zpravodajských pořadech označil za „nezákonný zásah do editoriální nezávislosti redakcí veřejnoprávního média“.

Pokračoval i se slovy k moderátorovi Luboši Xaveru Veselému, jehož otituloval jakož „Zemanova přítele“. Stačilo jen Veselého jméno, a přítomní chvilkaři nevydrželi ani na dokončení věty a začali pískat za výkřiků: „Fuj!“ či „Hanba!“. A nevynechal ani radní ČT Hanu Lipovskou, přičemž její příchod s policejním doprovodem označil za „teatrální“ a dodal, že tak činí, jelikož se má obávat ředitele ČT. „Česká policie se tak stává, snad nechtěným, komparzem politického ovládnutí veřejnoprávní České televize,“ řekl.

„Je to neuvěřitelné. Šikana a smyšlená obvinění Lipovské na jednoho z nejzkušenějších televizních profíků v zemi a současně viceprezidenta Evropské vysílací unie Petra Dvořáka a jeho management paralyzují atmosféru v České televizi,“ ohradil se dále Šarapatka, kterého především pobouřil poukaz na Dvořákův možný střet zájmů. Dle radního se jedná o šikanu a „skrze podřízenou“ si má s Českou televizí dle něj vyřizovat účty Bobošíková z dob televizní krize.

„Politici a poslanci koalice zla teď vybrali lidi, kteří veřejně velebí Kreml, Vladimira Putina, jsou přítulní k Hradu a k spřízněným partajím,“ varoval nato před novými členy Rady ČT, přičemž tvrdí, že kandidáty najdeme v archivech Státní bezpečnosti. „Jde vesměs o lidi, které rádi připojí svůj hlas pod bolševickou čistku na Kavčích horách ještě před parlamentními volbami,“ dodal.

„Nenechte Českou televizi ovládnout proruským prezidentem, estébákem a extremisty,“ uzavřel Šarapatka se slovy, že se útočí na „naši Českou televizi“.

Celý Šarapatkův projev můžete zhlédnout zde:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…