Konflikt mezi ministry ANO: U Babiše to prý zaskřípalo, velký šéf se zlobil

21.03.2014 12:01

Poslední dění na Ministerstvu spravedlnosti údajně rozzlobilo šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Měl vyzvat ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou (ANO), aby si na ministerstvu ve věcech mediálních výstupů své náměstkyně Hany Marvanové a její poradkyně Miloslavy Pošvářové zjednala pořádek. Informuje o tom server Česká justice.

Konflikt mezi ministry ANO: U Babiše to prý zaskřípalo, velký šéf se zlobil
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Anketa

Kterou z těchto osobností byste chtěli za prezidenta?

hlasovalo: 25722 lidí

Pošvářová se před několika dny nepohodla s ministrem dopravy Antonínem Prachařem, kde také působila v roli poradkyně. „Do mediální přestřelky, zda ji ministr nařkl z krádeže, či nikoli, se nechtěně musela zapojit i Válková. A to údajně rozzlobilo šéfa hnutí ANO Andreje Babiše natolik, že velice důrazně upozornil Válkovou, aby si na ministerstvu – ve věcech mediálních výstupů Hany Marvanové a Miloslavy Pošvářové – zjednala pořádek,“ napsal server.

Na hlavu Válkové se v posledních dnech snesla kritika od bývalého ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) za to, že koncem února požádala nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby poslal kontrolu na Městské státní zastupitelství v Praze, kvůli jeho dozoru nad kauzou Opencard. Podle serveru to ale Zeman odmítl s tím, že mu takový postup neumožňuje zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…