Konflikt s Ukrajinci. Kolega Pekarové šokoval uprchlíky

26.10.2022 13:35 | Ze sítí

Předseda slovenské Národní rady Boris Kollár (SME) se na svém facebookovém profilu vyjádřil k policejnímu zásahu, který se odehrál na Slovensku a koluje sociálními sítěmi. Mužů zákona se zastal a ještě se velmi výrazně pustil do ukrajinských běženců. „Pletou si naši pohostinnost se svojí svévolí, jsou mnohokrát drzí a nerespektují ani policejní sbor," píše Kollár, jenž je protějškem české předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09)

Konflikt s Ukrajinci. Kolega Pekarové šokoval uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslavy Dne nezávislosti Ukrajiny na Václavském náměstí

„To, co si tu dovolují někteří ‚uprchlíci‘ v drahých autech, a myslí si, že nám tu budou skákat po hlavě, že nebudou nic respektovat, jako si to dovolují doma na Ukrajině, tak tyto manýry si přivezli i k nám. Pletou si naši pohostinnost se svojí svévolí, jsou mnohokrát drzí a nerespektují ani policejní sbor. Nezaplacená známka bez řidičského oprávnění a natlačí se policistovi do auta? Zkusil by to v Rakousku či Německu, a to by viděl. Za mě jsem rád, že se uvedený příslušník policejního sboru nepokakal a nepustil jej bez pokuty. A zda bych ho řešil? Ano, napomenutím, ať nepoužívá vulgární slova, ale za služební postup nemám výhrady, klidně i odměnu bych mu dal,“ poznamenal Kollár.

Reagoval tak na záběry, které se objevily na sociálních sítích. Je na nich zaznamenaný na první pohled nepřiměřený zákrok policisty. Muži zákona však, jak píše server Cas.sk, popsali, co se v osudných momentech dělo. 

Na videu je vidět rusky mluvící muž, jenž situaci nahrává. Policista sedící v autě vysvětluje muži, že řidič neuhradil dálniční známku. Následně vystoupí velmi rázně z auta a společně s vulgarismem říká: Co mě ty tady poučuješ?

Video znepokojilo Slováky, a tak muži zákona vysvětlili i to, co se dělo mimo kameru. Podle nich muži zastavili vozidlo značky Volkswagen na dálnici D2. Řidič u sebe neměl ani řidičský průkaz, ani neměl uhrazenou dálniční známku. Pokutu ve výši 200 eur pak odmítl zaplatit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…