Kongres ODS bude v lednu, oznámil Kubera. A dodal: Sledujte ČSSD

27.10.2013 19:00

ODS absolvuje volební kongres až po novém roce. Vedení strany tam dá své funkce k dispozici. Strana sice nebude mít jasného lídra, ale opoziční role prý straně dává čas komunikovat dovnitř strany a postavit se na nohy. Předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera k tomu dodal, že novináři budou teď svou pozornost upírat spíše k sídlu ČSSD.

Kongres ODS bude v lednu, oznámil Kubera. A dodal: Sledujte ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

"Termín 17. nebo 24. leden nám umožňuje objet regiony a všechny ty věci si probrat. Při předvolební kampani jsme od kolegů z regionů slyšeli, že schází ta vnitrostranická diskuze, takže tady bude prostor to napravit,“ poznamenal úřadující předseda Martin Kuba.

Absence jasného lídra prý v tuto chvíli nevadí

Místopředsedkyně Miroslava Němcová k tomu dodala, že ona sama by uvítala konání kongresu dříve, ale koncem listopadu bude ustavována sněmovna a schvalována vláda a ODS si je podle Němcové vědoma toho, že této věci bude muset věnovat strana značnou pozornost. Kubera poukázal na to, že dosud není jisté, jak se při ustavování subjektů budou chovat nové sněmovní subjekty.

Kuba s Němcovou se následně shodli na tom, že ODS chce hledět dopředu, důvody porážky strany byly mnohokrát zmíněny již v předvolební kampani a teď je třeba zabývat se budoucností. Strana sice nebude mít až do kongresu zcela jasného lídra, ale podle Němcové to nebude problém. Novináři se prý budou moci obracet na dosavadní členy grémia.

„Já myslím, že vy novináři teď budete mít jinou zábavu, vzhledem k dění v ČSSD, kde teď panuje dvojvládí. Opoziční role nám teď dává klid na práci, protože vy si budete všímat spíše dění v ČSSD,“ okomentoval situaci Kubera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…