Kongres situaci v ODS spíše vyhrotil, myslí si Fiala

05.11.2012 19:00

Hostem pořadu Interview 24 byl dnes již nezařazený poslanec Radim Fiala, jeden z rebelů ODS. Potvrdil, že rozhodně nebude hlasovat pro vyšší DPH, zbytek daňového balíčku ale schvaluje. Je přesvědčen, že peníze se ještě najdou a vláda nepadne.

Kongres situaci v ODS spíše vyhrotil, myslí si Fiala
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala

„Tahle skupinka se vytvořila tak, že tito lidé měli podobný názor. Já vystupuji jako solitér,“ uvedl Fiala. Má za to, že i poslanec Boris Šťastný, který ale v ODS stále je. Fiala si ale stále stojí za tím, že jeho kroky vládu nepoloží a že je kde škrtat – hlavně v mandatorních výdajích.

Vládu by Fiala položil, jasně to říci nechtěl

Fiala je přesvědčen, že např. sociální dávky by se měly udržet na stejné částce, jako letos. „To je přece to, co Občanská demokratická strana vždycky chtěla,“ prohlásil. Jmenoval také škrty v provozních výdajích, vytvoření štíhlého státu, jak si přeje ODS.

Víkendový kongres ODS podle Fialy situaci spíše vyhrotil. „Já jsem vždycky říkal, že jsem pro kompromis. Že to musí být kompromis. Na základě toho čekám, že mě Petr Nečas nebo Martin Kuba vyzvou k nějakým jednáním. Daňový balíček má 9 bodů a já jsem ochoten ustoupit v osmi z nich. Jen si nepřeji, aby se zvedalo DPH,“ prohlásil Fiala.

Vše k Volebnímu kongresu ODS v Brně ČTĚTE ZDE

Poslanec je přesvědčen, že vyšší DPH nepomůže vybrat více peněz, nepomůže to občanům, nepomůže to ani rozpočtů ODS. „Takže já se ptám – komu to pomůže?“ uvedl Fiala. Na otázku, zda vládu klidně potopí, odpověděl, že DPH je pro něj nepřekročitelná hranice.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…