Kontrola lyžařů v Jizerkách. Policisté se proháněli po lese na čtyřkolkách

04.03.2021 22:30

Lidé, kteří dnes vyrazili na běžky do Jizerských hor, překvapily policejní čtyřkolky s pásy, které jim na jejich trase vjely do stop, aby policisté zkontrolovali, zda dodržují vládní protiepidemická nařízení. Pochybení neodhalili u nikoho z nich, informuje iDNES.cz.

Kontrola lyžařů v Jizerkách. Policisté se proháněli po lese na čtyřkolkách
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Jizerská 50.

Policisté dohromady zkontrolovali jedenáct běžkařů. Ti, kteří neměli bydliště v rámci okresu, se museli prokázat čestným prohlášením podobně jako majitel on-line časopisu o sportování Běhej srdcem Martin Roman, který přijel z Prahy. 

„V Jizerkách jsem byl legálně, protože v rámci práce potřebuji testovat sportovní věci. V tomto případě jsem testoval hodinky,“ vysvětluje Roman. Policisté pro něj měli pochopení. „Byli slušní. Evidentně jim neskutečně vadilo, že tam musejí být,“ doplnil.

Původní zdroj ZDE.

Policisty si při kontrole vyfotil a fotografii sdílel na facebookové stránce Běhej srdcem. „Chtěl jsem upozornit na to, jaká je to absurdita. Jak je absurdní, že se lidé bojí chodit sami sportovat na 150 kilometrech čtverečních, kde dneska bylo nějakých dvacet lidí,“ dodává Roman.

Policisté také kontrovali, zda opatření dodržují i výdejní okénka. „I to bylo v pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Podle ní budou v kontrolách v horách policisté pokračovat i v dalších dnech.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…