Kontrola v Praze našla předražené zakázky. Možná až za 2,5 miliardy

13.03.2012 13:08

Z magistrátního posudku vyplynulo, že na odboru městského investora v Praze je několik zakázek předraženo až o 60 procent. Celkově jde o zakázky za 2,5 miliardy korun.

Kontrola v Praze našla předražené zakázky. Možná až za 2,5 miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Richter

Odbor městského investora (OMI) má na pražském magistrátu na starosti velké stavby. Kontrola však zjistila předražení tří staveb vodovodní a kanalizační sítě v Praze za 360 milionů korun. Předražené ale nakonec mohou být zakázky v celkové hodnotě až 2,5 miliardy, tvrdí náměstek pražského primátora Pavel Richter. Většinu vypsaných zakázek město zřejmě zruší.

Namátkově byla prověřena tři výběrová řízení. Týkala se staveb v Radotíně, Velké Chucli a Stodůlkách. Jenže ze znaleckých posudků vyplývá, že cena tendru měla být o 132 milionů korun nižší.

"Zjištění, která byla v posudcích, jsou pro mě katastrofálním zklamáním," prohlásil Richter. "Vypadá to, že zde jde o systémové předražování veřejných zakázek, jež nemohu tolerovat," dodal.

Na OMI jsou nyní vypsané tendry na stavby za celkově 2,5 miliardy. Pokud by se prokázala pochybení u všech, zastavením výběrových řízení by Praha ušetřila miliardu, myslí si náměstek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…