Konvička už mohl být mrtvý. Škoda, zaznělo

22.08.2016 13:21

Včerejší akce Martina Konvičky na pražském Staroměstském náměstí vyvolala řadu komentářů, a to i z nejvyšších politických míst.

Konvička už mohl být mrtvý. Škoda, zaznělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

„Dnešní akce na Staroměstském náměstí je výrazem politického a občanského kreténismu,“ uvedl včera na Twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Advokát a předseda spolku Přátelé Ruska Jiří Vyvadil označil konvičkovce za kretény a šílence. Naše země sice potřebuje změnu. „Ale dát ji těmto kreaturám by si země Husa, Masaryka, Beneše nezasloužila,“ podotkl Vyvadil.

Martin Konvička na videonahrávce zveřejněné na internetu uvedl, že akce byla řádně nahlášena a „probíhala podle nahlášeného scénáře“. Přiznal, že server iDNES.cz psal o panice, o zraněných, o sanitkách. „Ale když se podíváte na naše záběry, tak tam uvidíte možná překvapené, ale rozhodně se bavící lidi. Žádnou paniku, žádné sanitky. A nebýt několika sluníčkových hysteriků a několika arabských návštěvníků, kteří rušili produkci, tak by akce mohla skončit úplně bez incidentů,“ uvedl Konvička. Svá slova dokladoval záběry z vozu, který přijížděl na Staroměstské náměstí a na němž byli vojáci Islámského státu, kteří „stříleli“. Žádní lidé nepanikařili, někteří turisté si vůz dokonce fotili nebo natáčeli na kameru.

Celé video s Martinem Konvičkou a Martinem Vítkem je ZDE

 

Každý se musel bavit

Organizátor akce Martin Vítek už poté, co byl na policii podat k celé akci vysvětlení, uvedl, že policisté se k němu chovali korektně a že se všichni shodli, že se naprosto nic nestalo a že „akce byla naprosto recesistická a všichni si ji užili“. „Pokud někdo nepochopil recesistický rozměr této akce, tak se dá očekávat, že to byli buď někteří naši bývalí členové, kteří od nás odešli. Já myslím, že každý se musel bavit,“ uvedl rovněž ve videonahrávce.

Měli bychom zmenšovat prostor zla

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych dal zase celou akci konvičkovců – kterou označil za nechutnou – do souvislosti se zesílenými bezpečnostními kontrolami na Pražském hradě. Jak prezident, tak Konvička prý zveličují existující nebezpečí. Včerejší akci konvičkovců označil za „sice slaboduchý, ale velmi nebezpečný podnik“. „Slaboduchý v naprosté nesrovnatelnosti okupace 68 se zcela absurdní, nesmyslnou hrozbou, že by nás mohli obsadit islámští radikálové. Konvička zneužil tragického výročí, kdy bylo udušeno pražské jaro,“ píše Fendrych.

Slaboduchost toho levného divadla podle něj tkví v jeho nereálnosti. „Nemůže se v dohledné době stát, že by islamisté dobyli kteroukoli zemi Evropské unie. Mohou páchat lokální zlo. Činí to v zemích, kde mají jakés takés zázemí. Ale absolutně nemají na skutečnou vojenskou akci v EU,“ uvedl.

Fendrych také poukázal na to, že mezi turisty se jistě najdou lidé ze zemí, které nedávno zažily teroristickou akci. „Pak je krajně nezodpovědné imitovat střelbu a volat přitom Alláhu Akbar. Takové divadlo, krom své slaboduchosti, hlouposti, rozšiřuje prostor zla, který bychom měli v každé chvíli zmenšovat,“ myslí si Fendrych.

Celý text komentáře Martina Fendrycha je ZDE

Že jde o recesi, nepochopil pouze dement

Zmíněné záležitosti se věnuje také článek na serveru Bezpolitickekorektnosti.cz s titulkem „Recesi může dělat jen havloidní pako? Pouze dement to nepochopil“.

Celý text je ZDE

Autorka článku píše, že to, že se jedná o recesi, „nepochopil pouze dement“. „Když Ztohoven uspořádá nějakou svou recesi, pražská kavárna jim tleská. Tak snad ocení i tuto recesi,“ doufá autorka. Hysterie vzniklá kolem recesistické akce konvičkovců podle ní ale ukazuje, jak se lidé islámu a IS hrozně bojí. Vyděšeni prý byli turisté neovládající češtinu. Autorka si pokládá otázku, proč tomu tak bylo. „Protože se na Evropu valí skutečný islámský terorismus… Tedy přímý důsledek jednání evropských ‚elit‘. Představení mělo upozornit právě na tuto stupidní politiku a ukázat její důsledky. Bylo to šokující? Ano, ale rozhodně méně, než bude šok ze skutečného útoku,“ odpovídá si autorka.

Vlnu kritiky, která se snesla na včerejší akci, odmítl konvičkovský aktivista Artur Fišer. „Zajímavé, pár desítek kilometrů od nás se regulérně vraždí a někteří se můžete pos'at z představení, které imitovalo reálné scény páchané IS,“ napsal na sociální síti.

Celou věc krátce okomentoval také levicový publicista Štěpán Kotrba. „Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby na Staromáčku byli držitelé zbraní?“ zeptal se a hned si také odpověděl: „Mohlo už být po Konvičkovi. Škoda....“ dodal.

Na Staroměstském náměstí byli lidé, kterým akce hodně vadila

Na sociální síti ke k celé akci vrátil také sociolog Petr Hampl. Videozáběry ze včerejší akce podle něj jednoznačně ukazují, že na Staroměstském náměstí byli lidé, kterým akce Konvičkovců hodně vadila. „Nebyli ovšem vyděšení, nýbrž příšerně naštvaní. Většina z nich byli islámští fundamentalisté (ženy měly hidžáby), nicméně podle médií to byli bezproblémoví Evropané nebo turisté,“ napsal Hampl. A položil si tyto otázky: „Když jsou tak bezproblémoví, proč nedokázali snést, že si Konvičkovci udělali legraci z Islámského státu? Není to náhodou proto, že navzdory všem proklamacím je Islámský stát hodně blízko tomu, co pokládají za ideál?“

Celý text příspěvku Jiřího Vyvadila na jeho facebookovém profilu:

Přátelé na rovinu. Prosím ty z Vás, kteří souhlasí s kretény a šílenci z řad konvičkovců, abychom se rozešli. Země potřebuje hlubokou změnu. Ale dát ji těmto kreaturám by si země Husa,Masaryka, Beneše nezasloužila. Pojďme se rozejít....

Celý text příspěvku Artura Fišera na jeho facebookovém profilu:

Zajímavé, pár desítek kilometrů od nás se regulérně vraždí a někteří se můžete pos'at z představení, které imitovalo reálné scény páchané IS.

Vy Toníci a Pepíci.

Hlavně je nenastvat, mohli by zabíjet, mirumilovni jsou přece.

Jen jim musíme jít na ruku.

"Máňo, víš, tak jsem přemýšlel a nechci aby ses zahalila, to vůbec ne, ale nějakej šátek na hlavu, abys neprovokovala.., koupím ti pěknej barevnej, aspoň zatím."

Celý text příspěvku Štěpána Kotrby na jeho facebookovém profilu:

Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby na Staromáčku byli držitele zbraní? Mohlo uz být po Konvičkovi. Škoda...

Celý text příspěvku Petra Hampla na jeho facebookovém profilu:

Videozáběry ze včerejší akce jednoznačně ukazují, že na Staroměstském náměstí byli lidé, kterým akce Konvičkovců hodně vadila. Nebyli ovšem vyděšení, nýbrž příšerně naštvaní. Většina z nich byli islámští fundamentalisté (ženy měly hidžáby), nicméně podle médií to byli bezproblémoví Evropané nebo turisté. Když jsou tak bezproblémoví, proč nedokázali snést, že si Konvičkovci udělali legraci z Islámského státu? Není to náhodou proto, že navzdory všem proklamacím je Islámský stát hodně blízko tomu, co pokládají za ideál?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…