Korona? Chystá se další hrůza. Varovný článek z USA

19.08.2020 13:34

Wall Street Journal přináší komentář profesora Paula Tice k proběhnuvší koronavirové krizi. Jaké může mít následky? Tice se domnívá, že velkou hrozbou pro USA, a tím pádem pro celý západní svět, jsou klimatičtí alarmisté, kteří se snaží krize využít k dosažení svých ideologických cílů a svou agendou likvidují stabilitu státních financí. Plyn, uhlí, ropa, nic z toho už nebude, jen vítr a soláry.

Korona? Chystá se další hrůza. Varovný článek z USA
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

Zelení aktivisté  a zastánci zákazu těžby v USA, podle profesora Tice, mohli během koronakrize vidět výsledky i jejich vysněného cíle: „mrtvá města, prázné dálnice a nákupní centra a opuštěná letiště i stadiony.“ Bez fosilních paliv by Američané čelili omezené mobilitě a hospodářská aktivita by se snížila jako za korony. 

Tice říká, že v USA nejsou prostředky na dotování zelených energetických projektů. Pandemie prý odhalila nestabilitu americké ekonomiky téměř na všech úrovních. „Před krizí žila většina amerických domácností od výplaty k výplatě s malou rezervou pro případ nouze. Nyní víme, že to samé platí pro většinu amerických podniků i vládních úřadů.“ 

Podle Tice deficit veřejných financí během krize explodoval a Spojené státy dokázaly přidat k národnímu dluhu téměř 3 biliony dolarů. To však prý nezabránilo demokratům, aby na začátku července schválili návrh zákona o stimulaci zelené infrastruktury ve výši 1,5 bilionu dolarů.

Podle Tice je vhodná doba znovu promyslet priority USA. Jde o to, zda vláda bude dotovat neživotaschopné zelené projekty nebo podpoří podnikatele, kteří se ocitli v obtížné situaci. Paul Tice pracuje jako investiční poradce a je profesorem na New York University´s Stern School of Bussiness. Celý text článku naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…