Koudelka má flek jistý. Jinak vláda pořádá „letecký den“

07.06.2022 10:12

Pětikoalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN už sáhla k výměně na nejvyšších postech v několika úřadech. Teď se chystá spustit další personální průvan. Kupříkladu v českých tajných službách.

Koudelka má flek jistý. Jinak vláda pořádá „letecký den“
Foto: Vlada.cz
Popisek: Tisková konference vlády Petra Fialy

Vláda Petra Fialy (ODS) se chystá spustit průvan ve vedení českých tajných služeb. A nejen tam. Vyměněn má být např. i šéf finančně analytického útvaru (FAÚ).

„Úřad známý pod zkratkou FAÚ navíc v současné době dohlíží na dodržování protiruských sankcí. Dočasně FAÚ vede Jiří Hylmar, dlouholetý zástupce ředitele a také favorit výběrového řízení, které Ministerstvo financí na post vyhlásilo. Do něj se přihlásil ještě jeden uchazeč, jeho jméno však zatím zůstává neznámé. Zatím neobsazené zůstává i křeslo šéfa Generálního finančního ředitelství. Nového šéfa bude mít také úřad pro kybernetickou bezpečnost NÚKIB, který opustil zmíněný generál Řehka. Kdo jej nahradí, se zatím neví,“ napsala k tomu úterní MF Dnes.

Více ZDE

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) chce dát Řehkovi prostor k tomu, aby si sestavil vlastní tým, takže se pravděpodobně promění i širší velení armády

O své místo se prý vůbec nemusí bát plukovník Michal Koudelka, který vede Bezpečnostní informační službu, neboť má důvěru této vlády. Kabinet Petra Fialy (ODS) v únoru tohoto roku rozhodl, že Koudelka povede BIS dalších 5 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…