Koudelka z BIS znovu mimo. Zeman při jmenování generálů prozradil, co mu zakázali

08.05.2021 17:20

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval nové generály. Šéf BIS Michal Koudelka znovu přišel zkrátka. Zeman místo jeho jmenování prozradil, co mu bylo hradním protokolem zakázáno.

Koudelka z BIS znovu mimo. Zeman při jmenování generálů prozradil, co mu zakázali
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

U příležitosti oslav porážky nacismu a 76. výročí konce druhé světové války jmenoval prezident Miloš Zeman nové generály. Plukovníka Michala Koudelku, šéfa BIS, však opět vynechal. Již poněkolikáté nevyslyšel doporučení vlády.

Místo jmenování Koudelka prozradil, že chtěl, aby si jmenovaní generálové a generálky mohli sundat roušky, ale hradní protokol mu to zatrhl.

„Já jsem vždycky říkal, že bychom si měli sundat roušky, protože jinak vás ani vlastní žena nepozná. Ale mně to zakázali. Zakázali,“ oznámil Zeman během ceremoniálu jmenování generálů na Pražském hradě před kamerami ČT.

Povýšení se dočkal např. ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun, ředitel logistiky Armády České republiky Stanislav Hudeček, náčelník Vojenské policie Miroslav Murček, policejní prezident Jan Švejdar, zástupce velitele Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky David Kareš, ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal, ředitelka věznice ve Světlé nad Sázavou Monika Myšičková.

Zeman jmenovaným popřál, ať se jim daří.  

Povýšeným popřál vše dobré i nepovýšený Michal Koudelka.

„Jsme hrdý na své kolegy v BIS, kteří dlouhodobě odvádí skvělou práci pro naši zemi. Dnes povýšeným generálům gratuluji,“ uvedl Koudelka.

Michal Koudelka pogratuloval jmenovaným generálům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…