Kovářová a SPD spolu na tiskovce: Manželství pro všechny je lživá propaganda

06.02.2024 17:14

Senátorka Daniela Kovářová byla představena na dnešním tiskovém brífinku SPD jako nezávislý odborník. Vyjádřila se k problematice manželství pro všechny, které je podle ní lživým propagandistickým sloganem.

Kovářová a SPD spolu na tiskovce: Manželství pro všechny je lživá propaganda
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Z tiskového brífinku SPD, hostem senátorka Kovářová

„Naše konzervativní hodnoty, si myslím, stejně jako my zastupuje nezávislá senátorka Daniela Kovářová, která je právnička. V minulosti byla ministryně spravedlnosti vlády ČR, je to prezidentka Unie rodinných advokátů,“ představil ji místopředseda Radim Fiala. Lídr hnutí Tomio Okamura dodal, že Kovářová bude nezávislou expertkou za SPD, která hnutí s tímto tématem bude pomáhat.

„Manželství pro všechny je lživý propagandistický slogan. Všichni víme, že manželství nikdy nebude pro všechny. Manželství je smlouvou dvou stran, ale ne smlouvou mezi dvěma partnery, ale mezi manžely na straně jedné a státem na straně druhé. Manželé tím slibem manželským na sebe berou povinnosti a stát jim za to uděluje privilegia,“ poznamenala krátce na brífinku Kovářová.

„Je přitom zajímavé, že polovina všech párů, milion všech domácností v České republice, žije v nesezdaném soužití a žádnou diskriminaci nezažívá. Je tedy otázkou, kdo na přijetí manželství pro všechny v uvozovkách tlačí. Podle mého názoru to ani tak nejsou homosexuálové, ale spíš aktivistické skupiny progresivistů, kteří útočí na poslední enklávu, poslední útočiště, které člověku ještě zbývá, a to je rodina. A rodinu chtějí rozbít a s tím se nemohu ztotožnit ani jako politik, ani jako právník, a tím spíš s tím nepochopením toho veřejnoprávního svazku mezi manželi jako držiteli povinností a mezi státem,“ dodala Kovářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za tuto pohlednou chytrou paní mohu SPD pochválit, je to dobrá posila., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 06.02.2024 17:32:17
Škoda ,že SPD nemělo takový vkus na kandidáta pro úřad prezidenta, dnes bychom možná měli dobrého prezidenta , či prezidentku a důchodci plnější peněženku.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…