Krávo. Ach jo. Máma prvňáčka křičela na Zemana, věc pokračuje

03.09.2018 11:45

Prezident Miloš Zeman přivítal prvňáčky na Základní škole T. G. Masaryka v Praze 6. Někteří rodiče přišli se symbolem trenýrek. „Fuj, táhni,“ slyšel také prezident Miloš Zeman od jedné maminky. A celá věc má dohru.

Krávo. Ach jo. Máma prvňáčka křičela na Zemana, věc pokračuje
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

Zeman dnes popřál prvňáčkům v Základní škole T. G. Masaryka v pražském Břevnově, ať se brzy naučí číst. Knihy jsou podle něj nejkrásnější věcí na světě. Zároveň v první školní den poznamenal, že vždy nerad vstával a že by bylo lepší, aby se do školy chodilo o hodinu později. Několik rodičů mělo na oblečení připevněné na znamení protestu proti Zemanovi malé červené trenýrky. Podle jednoho z rodičů nešlo o organizovaný protest. Během návštěvy prezidenta ve škole byli rodiče v jiné místnosti.

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí

Zeman dětem řekl, že ve škole se před nimi otevře jiný svět plný tajemství, kouzel a krásných věcí. Popřál jim, aby se naučily psát, ale hlavně číst. Řekl jim, aby četly hlavně papírové knihy, které jsou krásné. Kniha je podle prezidenta nejkrásnější věc na světě. Podotkl, že pokud ji napsali moudří lidé, čtení je, jakoby si s nimi čtenář povídal.

Na dotaz ředitelky školy Zeman řekl, že jako první knihu přečetl Školáka Káju Maříka. Ještě předtím četl leporelo, které ale za opravdovou knihu nepovažuje. První dáma Ivana Zemanová podle svých slov nejspíš jako první přečetla knihu Malý Bobeš.

Zeman zároveň poznamenal, že jako malý „hrozně nerad“ vstával. „A to platí pořád,“ podotkl. Kdyby podle něj bylo možné chodit do školy o hodinu později, považoval by to za lepší. Děti pak upozornil na to, že ve škole musí poslouchat.

Na závěr návštěvy prvňáčků Zemanová dětem rozdala jako dárky knížky a sladkosti.

„Nenávistné chování na půdě školy, kam rozhodně nepatří, si z mé strany zasloužilo jediné. Rázné a hlavně výchovné: ‚Chovejte se slušně!‘,“ sdělil k tomu, co se dělo v první třídě, hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Fuj, táhni,“ slyšel totiž Zeman od jedné maminek, píše server Novinky.cz. Ovčáček ji na místě okřikl. 

Původní text ZDE.

„Český bizár... ... třeba když mluvčí presidenta, který si nedávno posteskl, že se nepodařilo dosud 'vyhubit české novináře' (a zároveň přitom řekne chybné tvrzení o vyhubeném tvorovi), poučuje lidi o slušném chování... a sám president svá moudra říká malým dětem... ... ach jo ...“ poznamenal k tomu europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer.

„‘Fuj, táhni‘, zakřičela vzápětí na prezidenta jedna z maminek. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček ji okřikl, aby se chovala slušně. Žena mu odvětila, že slušně se má chovat Zeman. LOL! Ruce pryč od maminek!“ napsal pak také na svůj facebookový profil marketingový expert Jakub Horák.

Své napsal i komunistický exposlanec Jan Klán. „Kam až ta naše společnost klesla? Neúcta k hlavě státu dosahuje obludných rozměrů. Nemusím s prezidentem souhlasit, ale když navštíví hlava státu prvňáčky, tak přeci musím mít v sobě úctu. Přeci se nebudu předvádět před dětmi. Zde se zasévají semena zla už od raného dětství. Někdo může říci, že je demokracie. Jenže tohle už ani není demokracie, ale parodie na demokracii. Jen mě to trochu nepřekvapuje, protože se to odehrálo v Praze...“ zmínil Klán.

„Novinky.cz: 'Fuj, táhni!!' křičela maminka prvňáčka ve škole T.G.Masaryla na prezidenta republiky. Já: Škoda že ji někdo nevyfotil s krabičkou zápalek položenou vedle ní, aby bylo vidět, jak velká je to kráva,“ zmínil pak rovněž zbrojní analytik Jaroslav Štefec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…