Krejčíře chtějí vyhostit z JAR. Už kvůli tomu podepisují petici

13.11.2013 19:51

Po úterní explozi v jihoafrickém Johannesburgu, při které údajně zahynuli dva společníci uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře, zřejmě některým místním obyvatelům došla trpělivost. Místní organizace opoziční jihoafrické strany Demokratická aliance chystá petici, která by měla přispět ke Krejčířovu vyhoštění do České republiky. Informoval o tom ve středu jihoafrický server Bedfordview and Edenvale News.

Krejčíře chtějí vyhostit z JAR. Už kvůli tomu podepisují petici
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Incident v Krejčířově zastavárně, která stojí nedaleko frekventovaného nákupního střediska, vyvolal mezi místními obyvateli pozdvižení a obavy z dalšího krveprolití, jehož obětí se mohou stát i náhodní kolemjdoucí. Podle serveru news24 a podle jednoho místního občana to v oblasti vypadá jako na Divokém západě. Jeden z vyšetřovatelů incidentu novinářům řekl, že šlo pouze o první fázi a že "se blíží bouře".

Jihoafrický Al Capone

Server IOL News tvrdí, že Krejčíř by měl být se svými podnikatelskými aktivitami vbrzku z místa incidentu vyhnán. "Dozvěděl jsem se ze spolehlivého zdroje, že pronájem Money Pointu má skončit koncem měsíce, a že majitelé domu již naznačili, že by nájemní smlouva neměla být prodloužena," řekl médiu soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan, jemuž Krejčíř v minulosti údajně vyhrožoval smrtí. O'Sullivan se věnuje zločinům v jihoafrickém podsvětí včetně těch, které mají nějakou souvislost právě s českým uprchlíkem.

Zástupkyně Demokratické aliance v Bedfordview na předměstí Johannesburgu Michele Clarkeová Krejčíře nepřímo označila za jihoafrického Al Caponeho. Připustila, že procedura vedoucí k jeho vyhoštění je složitým právním oříškem. Petice, pod kterou by si přála podpisy "statisíců" jihoafrických občanů, má podle Clarkeové být předložena parlamentu.

Podle O'Sullivana zahynulo v JAR násilnou smrtí - se započtením obětí úterního incidentu - už 12 lidí, kteří měli nějaký vztah s Krejčířem. Jednou z posledních obětí se v úterý stal Jan Charvát, po kterém česká policie pátrá kvůli daňovým podvodům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …