Kreml se rozhodl čelit spekulacím o Putinově zdraví fotografiemi

13.03.2015 16:50

V reakci na rojící se spekulace o zdravotním stavu ruského prezidenta Vladimira Putina zveřejnil dnes Kreml fotografie z jeho dnešního jednání. Zároveň přinesl informaci, že Putinova zrušená cesta do Kazachstánu, která měla proběhnout tento týden, se uskuteční již v pondělí 16. března.

Kreml se rozhodl čelit spekulacím o Putinově zdraví fotografiemi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

Záběry z Putinovy schůzky podle agentury Reuters odvysílala i ruská státní televize.

Fakt, že se hlava Ruské federace zhruba týden neukázala na veřejnosti a že odřekla návštěvu Astany, vyvolal v ruských i světových médiích otázky o prezidentově zdravotním stavu. Jednou ze spekulací byla i mozková mrtvice, kterou Putin prý prodělal. Kreml tyto zprávy popřel s tím, že prezident je zdravý a že fámy jsou následkem jarní únavy novinářů.

Informace k Putinově schůzce s předsedou nejvyššího soudu Vjačeslavem Lebeděvem na webu Kremlu uvádějí, že jednání se uskutečnilo v prezidentské rezidenci Novo-Ogarjovo na předměstí Moskvy. V roce 2012 Putin ohlásil, že se bude snažit toto sídlo ke své práci využívat častěji, aby ulevil husté moskevské dopravě. Dopravní uzávěry a omezení související s přesunem prezidentské kolony prý totiž silniční dopravu v metropoli ještě více zatěžují.

V očích vlasteneckých Rusů je Putin národním hrdinou

Novináři početných ruských státních médií sledují hlavu státu na každém kroku a tiskový odbor Kremlu obvykle neváhá o Putinových aktivitách široce informovat. Politik je v Rusku na vrcholu své popularity, po anexi ukrajinského Krymu se v očích vlasteneckých Rusů stal národním hrdinou. Nyní se ale před kamerami a objektivy novinářů týden neobjevil, což vyvolalo spekulace o prezidentově zdraví.

K šířením nepotvrzených zvěstí přispěl i fakt, že Putin zrušil astanskou schůzku se svými protějšky z Kazachstánu a Běloruska Nursultanem Nazarbajevem a Alexandrem Lukašenkem. Moskva to nijak nevysvětlila, zprávy o Putinově nemoci ale popřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…