Kremlík: Karlovarská část dálnice D6 bude v plné šířce 25,5 metru

19.09.2019 9:40

Karlovarská část dálnice D6 bude v klasické původně navržené šířce 25,5 metru, rozhodla centrální komise Ministerstva dopravy. Přehodnotila tak svůj návrh na zúžení dálnice na 21,5 metru, s kterým přišla kvůli úsporám při stavbě a slabšímu provozu. Proti zúžení ale protestoval Karlovarský kraj. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) dnes na Twitteru uvedl, že o rozhodnutí komise informoval karlovarskou hejtmanku Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO).

Kremlík: Karlovarská část dálnice D6 bude v plné šířce 25,5 metru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Kremlík

Zúžení vozovky dálnice na 21,5 metru by také znamenalo v úseku Bošov – Karlovy Vary snížení maximální povolené rychlosti na 110 kilometrů v hodině. „Jde o nebezpečný úsek silnice, proto by podle nás měl být postaven v klasické šíři dálnice 25,5 metru a s maximální rychlostí 130 kilometrů v hodině,“ argumentovala před časem hejtmanka kraje Mračková Vildumetzová.

S klasickou šířkou dálnice 25,5 metru počítala i původní studie vlivu na životní prostředí. I o to se opírala argumentace kraje proti plánu na zúžení dálnice. Ministerstvo ale oponovalo, že je v místě slabší provoz a že by se uspořilo při stavbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…