Křesťané, nevolte Zemana. Každý hlas rozhoduje! vyzývá vysoký katolík

03.01.2018 7:05

Prezident Miloš Zeman si objektivně nezaslouží, aby mu upřímní křesťané dali svůj hlas. To si alespoň myslí provinciál české dominikánské provincie Benedikt Mohelník. Píše to server Christnet.eu.

Křesťané, nevolte Zemana. Každý hlas rozhoduje! vyzývá vysoký katolík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do kostela, ilustrační foto.

Mohelník z katolického Řádu bratří kazatelů (známých obecně jako dominikáni) se totiž mimo jiné domnívá, že současný prezident během výkonu své funkce ukázal, že pravdu nepokládá za skutečně důležitou. Podle něj si také neváží spravedlnosti a nerespektuje svobodu druhých. 

Anketa

Odvádí Jiří Ovčáček dobrou práci pro prezidenta Zemana?

94%
6%
hlasovalo: 7617 lidí

Ve svém prohlášení pak Mohelník připomněl preambuli Ústavy České republiky a napsal doslova toto: „Miloš Zeman jako prezident své spoluobčany k ušlechtilému jednání nevede, ale naopak svými vystoupeními základní občanské ctnosti zpochybňuje tím, že v lidech probouzí nízká hnutí a sobecké zájmy.“ Poukázal i na to, že Zeman znevažuje a špiní církev.

Původní text ZDE

„Vzhledem k tomu, že Miloš Zeman znovu kandiduje na úřad prezidenta a že mu předvolební průzkumy přisuzují velkou podporu, měli by si křesťané o to víc uvědomit, jak důležitý bude každý odevzdaný hlas. Když dlouhodobě sledujeme působení současného prezidenta a jeho okolí, vyplývá z toho, že si Miloš Zeman objektivně nezaslouží, aby mu upřímní křesťané a vůbec všichni lidé, kteří vyznávají morální rozměr politiky, při nadcházejících prezidentských volbách dali svůj hlas. I při tomto omezujícím vymezení zůstává dostatečně velký prostor pro svobodný výběr takového uchazeče o prezidentský úřad, který jako hlava státu bude mravní autoritou usilující o společenské ctnosti a o ducha občanského přátelství,“ poznamenal závěrem Mohelník a vyzval  všechny křesťany k modlitbě za dobrou volbu prezidenta České republiky. 

Mohelník je českým provinciálem řádu od roku 2006. Sedmačtyřicetiletý Mohelník složil řádové sliby 12. srpna 1990, o pět let později byl vysvěcen na kněze. Je autorem také řady skript či odborných a popularizujících článků a překladů odborných textů v oblasti teologie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…