Křik a pláč kolem Ivo Rittiga, citují Babišovy noviny

13.07.2015 7:41

Dnešní Lidové noviny přinesly výběr zásadních momentů z obžaloby týkající se daňové kauzy kolem petrochemické firmy Oleo Chemical. Miliony z této firmy měly putovat dál k lobbistovi Ivo Rittigovi a jeho právníkům.

Křik a pláč kolem Ivo Rittiga, citují Babišovy noviny
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Trumfem obžaloby je podle Lidových novin výpověď dlouholetého finančního analytika Jaroslava Kubisky. Ten působil ve společnosti Peskim, kterou řídili advokáti Šachta & Partners. Ten mimo jiné řekl, jakou roli v případu hrála offshorová společnost Cokeville Assets, přes kterou se právě měly miliony k Rittigovi dostávat.

„Cokeville plnil funkci sběrného místa pro provize z českých a zahraničních firem, které byly následně děleny a převáděny na účty Ivo Rittiga a jeho obchodních partnerů,“ uvedl Kubiska, jenž jako důkazy předal flash disk a DVD s klíčovými dokumenty. Zároveň řekl, že vše se mělo dít dle pokynů šéfů – Karolíny Babákové a Davida Michala. 

Michal verzi Kubisky odmítá. Podle něj nebude žádný problém prokázat, že věrohodnost Kubisky je pro obžalobu nulová. Navíc prý nebyl ani dostatečně informován. 

Michalovi a Babákové se dle LN zřejmě vymstívá nevybíravé jednání s podřízenými, kteří si stěžovali na křik nadřízených. Účetní Jana Šádková uvedla, že Michal byl perfekcionista a když nebyla práce odvedena dobře a včas, křičel a křičel. Kvůli Babákové, jež dle listu vlastněného Andrejem Babišem také hodně křičela, se prý Šádková často chodívala vyplakat. I kvůli sprostým slovům, jež Babáková měla používat

Proti šéfům vypovídal i další účetní. Ten řekl, že když se jednoho ze svých vedoucích, tehdejšího ředitele Peskimu Petra Michala, ptal, co která platba znamená, řekl mu, že se to nemá vědět. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…