Kroky ministra Dobeše jsou pro VV vrcholný alibismus

24.07.2012 14:44

Věci veřejné považují jednání ministra Dobeše za fascinující alibismus a jeho vyjádření že není připraven přijímat osobní odpovědnost za projekt za zcela nepřípustné.

Kroky ministra Dobeše jsou pro VV vrcholný alibismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John na zasedání VV

„Nejprve pan Vondra, následně paní Parkanová, nyní Pavel Dobeš. V poslední době se s ministry, kteří nechtějí přijímat odpovědnost za své resorty, roztrhl pytel,“ řekl Radek John, předseda Věcí veřejných a dodal, že v právním státě je zcela nepřijatelné, aby se ministr tvářil, že se jej problémy v jeho resortu netýkají.

V posledních týdnech se ocitlo tisíce řidičů ve vzduchoprázdnu registru vozidel. Chtějí-li přihlásit vozidlo, pak jim hrozí nejen několikahodinová fronta a případné sankce za nedodržení zákonných lhůt, ale velmi často musí přijít i několikrát a ani tak se nemusí dočkat kýžené registrace.

Negativními dopady nefunkčnosti systému však nejsou pouze potíže řidičů. Obce přichází o nemalé peníze, což je výsledkem nezodpovědných kroků ministra Dobeše. Pro některá města to za posledních 14 dnů znamenalo ztrátu i půl milionu korun, v celorepublikovém rozsahu už se bude jednat o desítky milionů korun.

„Kdo uhradí tyto nemalé náklady spojené s nefunkčností registru? A to nemluvím o lidech, kteří se rozhodnou vymáhat náhrady škod vzniklých právě kvůli nefunkčnímu systému. Rovněž se musím ptát, zda bude ministerstvo dopravy vymáhat škody po firmě, která dostává 13 milionů korun měsíčně za funkčnost a údržbu registru. Chci věřit, že odpovědnost bude vyvozena a peníze nepůjdou z kapes daňových poplatníků?“ komentoval situaci John s tím, že i vláda by měla urychleně konat a ze vzniklé situace vyvodit jasné důsledky, aby chybným a nezodpovědným chováním ministra Dobeše nevznikla obcím, ale i daňovým poplatníkům další škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …