Kterou zemi EU Donald Trump navštíví jako první? Proklínané Polsko. V Bruselu zuří

04.07.2017 21:19

45. prezident USA podruhé míří do Evropy. Poprvé jel na summit NATO a na setkání zemí G7 na Sicílii a tam své evropské partnery nijak dobře nenaladil. Teď se Trump chystá na summit zemí G20 do Hamburku a v Evropě zřejmě znovu vzbudí rozruch. Proč? Protože se při této příležitosti chystá také na návštěvu Polska. Na vládu ve Varšavě se teď přitom z Bruselu dívají jako na „zlé kluky“. Analytička Lenka Zlámalová se však pozastavuje nad tím, proč je teď Polsko za špatné.

Kterou zemi EU Donald Trump navštíví jako první? Proklínané Polsko. V Bruselu zuří
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Donald Trump se chystá na svou druhou cestu do Evropy. Při své první cestě vzbudil pozornost např. svým počínáním na setkání politiků zemí G7 na Sicílii. Teprve čas ukáže, čím upoutá pozornost šéf Bílého domu napodruhé. Už teď je přitom jasné, že chystá něco, co bude proti srsti Bruselu. Chystá se na cestu do Varšavy. Polští politici teď přitom v EU platí za zlé hochy. Analytička Lenka Zlámalová si v komentáři pro server Echo24.cz klade otázku, proč je dnes vlastně Polsko v pozici „nehodného hocha“.

„Volba Varšavy vyvolává mezi evropským establishmentem okázalé pohoršení. Právě z Poláků spolu s Maďary si zrovna teď ten establishment dělá oblíbené terče a snaží se jim dát lekci z toho, co to jsou ty správné evropské hodnoty,“ píše Zlámalová.

Celý text naleznete zde.

„U Varšavy vadí styl obsazování veřejnoprávních médií a rozhodování Ústavního soudu. V prvním případě se poměry přitom jen přiblížily těm francouzským, u Ústavního soudu styl rozhodování tomu českému,“ pokračuje dáma.

Pod palbou je přitom teď celá střední Evropa, protože nechce přijímat uprchlíky na základě kvót. Jenže nejde jen o uprchlíky. Nový francouzský prezident Emmanuel Macron tlačí na střední Evropu kvůli příliš levné pracovní síle, jak vnímá Čechy, Poláky, Slováky i Maďary, která podle jeho názoru poškozuje Francouze. Macron tomu hodlá učinit přítrž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…